Jag har ju påbörjat en 100 timmar yogalärarutbildning som beskrivs som basic och som är på studion Pranama i Stockholm. Utbildningen heter Authentic Flow och handlar mycket om att hitta in i kroppen, men också filosofin, det “mentala” (meditation mm) och den är efter första helgen helt mindblowing!

Jag vet inte riktigt vad jag förväntade mig, man kan ju se vilka ämnen som ska tas upp, men sen när man är på plats och två av mina lärare, Marie och Moa, är så grymma… och gruppen! Vi är 8 personer som alla är där av olika anledningar, men som alla har samma drivkraft – att gå djupare. Att lära oss mer och yogan och att kanske någon dag försöka lära andra.

Jag har ju tränat yoga från och till i 20 år, men jag inser att jag har sååååå mycket kvar att lära mig. Och det handlar inte så mycket om olika asanas (positioner) eller om skelettet och muskler, utan det handlar om mig själv.

Authentic Flow betyder direktöversatt äkta flöde. Och vet ni – jag har inte det. Jag kan absolut flowa, men jag har inte äktheten som kommer inifrån. Och jag har insett att jag har en ganska lång väg att gå med att hitta in i min egen kropp först. Och när jag har hittat den, alltså connectat med den, så kan jag kanske börja fundera på hur jag kan flowa mer authentic. Jag tror att det kommer att ta ett par år till, men jag är helt med på resan.

Jag hade faktiskt inte tänkt så mycket på att yogalärarutbildningen skulle bli en ny del i min personliga utveckling, jag såg den mer som en “investering i utbildning”. Men jösses alltså. Efter vår första helg så kom jag fram till så många insikter om min kropp, om min “röst” som yogi, om mina utmaningar, om hur djupt man kan gå in i sig själv för att verkligen hämta upp sin äkthet. Hur man släpper loss totalt i kroppen, hur man egentligen, på riktigt gör en solhälsning, hur man kan flowa till musik, och blunda och känna…

Det kanske låter helt flummigt, och på sätt och vis är det det. Arbetet som man gör med själv i en sån här utbildning måste upplevas, det är svårt att beskriva det. Men jag är så glad att jag gör det!

Jag undvek att tänka på lärarutbildningen under någon månad inför, jag gick inte till studion, yogaböckerna låg på hög – jag blundade för det. Jag var helt enkelt rädd för att ta mitt nästa steg i personlig utveckling. Rädd för att möta mig själv där i den nya yoga-världen och rädd för att släppa kontrollen och inte veta vad som kommer att hända. Resistence.

Nu fortsätter utbildningen hemma, med böcker, övningar, fysisk träning (asanas), mental träning (meditation), andningsövningar (pranayam) och i april träffas vi elever och lärare igen. Längtar!

 

Läs mer: 

• Nu tar jag nästa steg och börjar en yogalärarutbildning! 

 

English: Started my yoga teacher training a few weeks ago and -wow! So transformative! I’ve got so much to learn, and so much work to do with connecting to my body. But I’m so ready for the journey!