Gua sha. Jag är så glad att jag har haft möjligheten att gå kurs (online!) med Katja Kokko, skaparen av Yin Your Skin, som gör verktyg för gua sha massage. Jag har sen tidigare flera av hennes stenar hemma och för ett tag sen kom en ny sten, den svarta bianstenen Jalo, och även en olja, Sileä, som passar att använda till gua sha.

jalo-guasha-sten

Yin Your Skin, Jalo, gua sha sten.  Förutom att den är så himla fin, är den också lite tyngre, något större än de andra gua sha stenarna från Yin Your Skin. Och den är också lättare att hålla i, och den är också mer mångsidig. Den är gjord av något som kallas biansten, och gjord på ett ansvarsfullt sätt i Kina. Bianstenen har använts inom kinesisk medicin i tusentals år. Jag använder den för allt, istället som tidigare, olika stenar för olika ändamål. Den fungerar att dra i nacken, halsen, käklinjen, kindben, över munnen, pannan – ja, verkligen till allt! Har du funderat på att unna dig en sten rekommenderar jag verkligen denna, då man egentligen inte behöver någon annan.

yin your skin olja och sten

Jag gör gua sha en kväll i veckan (man kan göra det oftare) och älskar min nya mångsidiga svarta sten från Yin Your Skin. Älskar också att använda oljan, och eftersom jag gör min ritual på kvällen på rengjord hud, så får oljan verka över natten.

serum -guasha

Yin Your Skin, Sileä, Silky Facial Oil, 599 kronor. Den här oljan har en lätt ljusgrön färg som är så fin! Den är verkligen silky! Lätt att applicera in i huden och perfekt att låta stenar eller jaderollers glida över den. Oljan absorberas bra av huden och huden är fortsatt stunsig ett bra tag efter att man applicerat, vilket gör att man lätt kan hålla på i 20 minuter med sin rutin. Doftar friskt och härligt, och känns mild men samtidigt effektiv. Innehåller bland annat chiafröolja, druvkärneolja och vallmofröolja och min hud älskar den här. Perfekt att applicera på ren hud, göra sin rutin och sen låta oljan verka över natten. Den håller huden mjuk, smidig och återfuktad. Älskar att den är framtagen för just denna rutin, och att den passar så bra för ändamålet! Betyg: 5/5. 

LÄS MER: 

Gua sha sten – hur använder man det?