Ekologisk och naturlig hudvård för män. Vilka märken är bra? Vilka naturliga manliga hudvårdsprodukter är bäst? 

Tänkte vi skulle spana in några ekologiska favoriter som står på min mans badrumshylla. Vill bara poängtera att han inte har några särskilda rutiner, han har dåligt luktsinne, så för honom spelar dofter ingen roll, och han är inte alls intresserad av hudvård, så därför blir omdömena ganska kortfattade, hehe. Han har ingen problemhud, men blir torr ibland, inte så att det syns, men så att det känns för honom.

 

• Neal’s Yard Remedies Men, Revitalising Face Scrub. En ansiktsskrubb som han har stående i duschen och som han tar fram någon gång i månaden. Han hälsar att den är “trevlig”, och ger en bra känsla i huden efteråt. Perfekt när han vill peela bort gamla hudceller och annat och få fram lite slätare hud. Krämig och med synliga mekaniska korn. Perfekt för dig som bor i storstan och behöver djuprengöra huden från miljöskit. 

 

• Benecos, Body Wash 3 in 1. Denna använder han enbart som kroppstvål i duschen (kan även användas som schampo och ansiktstvål) och den får godkänt betyg. Har en frisk doft (jag håller med) och känns inte uttorkande på huden. Den här har vi köpt flera gånger, så då är den nog riktigt bra 🙂

 

• Neal’s Yard Remedies Men, Purifying Face Wash. Denna rengöringskräm använder han kanske någon gång i veckan. Han tar fram den när han känner att ansiktet behöver lite rengöring, och den gör rent utan att torka ut huden. Lätt, mjölkig i konsistensen. Har en fräsch doft av citrus och örter som jag älskar, kan jag meddela!

 

• Weleda, Moisture Cream for Men. Denna fuktkräm för ansiktet använder han några gånger i veckan, “när han får feeling”. Jag har köpt den till honom flera gånger de senaste åren, så den går åt. Gissningsvis funkar den bra på hans hud. Fast kräm som ändå är lätt och som absorberas snabbt utan att huden blir fet. Har en mild och fräsch doft.

 

Fler av min mans gröna favoriter i badrummet – Bulldog: 

Bulldog – naturlig hudvård för män

Kolla in hudvården för män från NYR lite närmare:

Guide till Neal’s Yard Remedies hudvård för män

Här listar jag fem naturliga dofter för män:

5 ekologiska dofter för män