Vad är en bra hudvårdsrutin? Jag har fått frågan flera gånger – vilken rutin har du när det gäller din ansiktsvård? Måste säga att den faktiskt har ändrats några gånger under årens lopp, en del beroende på mina behov, men också beroende på min egen kunskap – jag visste inte så mycket när jag var yngre, om hur jag bäst skulle ta hand om min hud.

 

I dag ser det ut så här:

• På morgonen: tvätt av ansikte enbart med vatten. Sen följer ett par droppar ekologisk ansiktsolja + ansiktskräm.

• På kvällen: tvätt av ansikte med rengöringskräm. Sen följer ibland ansiktsvatten + nattkräm eller ansiktsolja. Och ibland ansiktsolja enbart. Eller ansiktsolja + ansiktskräm. Ibland också ögonkräm. Lite beroende på vad jag testar just då och hur huden känns. Man kan självklart använda samma ansiktskräm både på dagen och natten. Och det går utmärkt att blanda produkter från olika märken och serier.

• En gång per vecka: ansiktspeeling + ansiktsmask.

 

ansiktshandduk

För några år sen, kanske 10 år sen, var jag ganska oren i huden och jag upplevde att jag blev mycket bättre när jag gjorde en “riktig” rengöring också på morgonen med rengöringskräm. Men det behöver jag inte längre.

Jag använder alltid en mindre handduk till mitt ansikte, jag vill inte gärna dela handdukarna som vi använder till smutsiga händer, tandkrämsmunnar, hårgucka och annat med mitt ansikte. (De vita är sämst, eftersom de så snabbt ser sunkiga ut.)

daglig_rutin

Rutiner för min kroppsvård:

• Jag duschar inte varje dag, tycker inte det behövs. Men efter duschen använder jag i princip alltid en kroppsolja eller hudlotion och fotkräm. Tycker generellt att alla behöver vårda sin fötter lite mer!

• En dag i veckan ungefär, kör jag kroppspeeling. Ibland när jag får feeling torrborstar jag också huden innan dusch.

vardagssmink

Min dagliga makeup-rutin:

• Målar alltid i mina ögonbryn (är född med mörkt hår + ljusa bryn + ljusa fransar, och vill helst inte färga brynen med kemisk färg).

• Använder alltid mascara och innan det böjer jag upp dem med hjälp av en ögonfransböjare. (Just denna kommer från Makeup Store, gillar den och har haft den i säkert 10 år…)

• För det mesta använder en kajalpenna, ibland ögonskugga, precis vid övre fransrötterna.

• Och ganska ofta använder jag även en foundation (flytande, krämbaserad eller mineralpuder eller BB Cream) och även lite rouge.

 

Till fest är det ju lite mer; primer, concealer, flera skuggor, highlighter och något till läpparna och kanske lite annat fix och trix. (Tur att man inte festar så mycket längre, puh…)

clean_organic_harsalong

När det gäller håret så tvättar jag det max 3 gånger i veckan, tycker inte det behövs oftare. Fördelen med ekologiska hårstylingprodukter är ju att de inte är fulla med silikoner och andra petrokemiska rester som man behöver tvätta ur… 🙂

Jag färgar mina grå strån antingen hemma med örtfärg – läs allt om det här – eller så går jag på salong, som på bilden där jag blir fixad av Evelina på Clean Organics. 8 veckor är typ max för vad jag klarar mellan färgningarna innan det grå blir för mycket, om det inte är typ sommarlov och jag skiter i allt!

Jag är dock sämst på hårinpackning, så om jag skulle skriva att inpackning ingår i någon slags rutin så skulle jag överdriva kraftigt. Men jag FÖRSÖKER verkligen!

 

Nyfiken på mina favoriter när det gäller ekologiska produkter? Kolla in här.

 

De fina bilderna på mig är tagna av Nicolina Knapp som jag jobbade med i min bok. 

 

English: I get a lot of questions about my daily beauty routine. It’s not at all complicated!