Tidigare i höstas var jag hos Ulrika GedinGedin Studio i Stockholm som gjorde 3D-ögonbryn på mig, eller microblading som det också kallas. Här ser ni en bild på mig innan Ulrika sätter igång. Microblading är en typ av semi-permanent färg för ögonbrynen, inte att förväxlas med vanlig tatuering.

gedinstudio

Först diskuterar vi lite vad vi kan göra och sen är vi överens om en form. Därefter följer ett väldigt noggrant arbete för Ulrika. Hon målar mina bryn med en penna, tar bilder på brynen, kollar om det är jämnt, suddar, målar igen, fotograferar igen, kollar om det är jämnt, målar, suddar… vi kollar tillsammans och sen efter ett tag känns det bra.

microblading1

Sen är det dags att lägga sig på britsen. Först får jag bedövningssalva på brynen så att det inte ska göra så ont. Ulrika har en pannlampa, en skalpell och så färgen som ni ser i den blå behållaren. Vi valde en färg som är brun/grå och inte alltför mörk.

microblading2

Här ser ni hur det ser ut i närbild. Ulrika “rispar” alltså brynstrån in i huden och sen applicerar hon en färg på, som sjunker in i linjen. Typ som en micro-tatuering. Det gör inte alls särskilt ont, men det känns lite ömt efter ett tag. Det svider lite när färgen gnuggas in. Kände också att det ömmade lite i ögonbrynen även kvällen efter. Men det gick över.

Färgen är inte ekologisk, (enbart det som har odlats kan vara ekologiskt) utan är en blandning av syntetisk färg och naturlig färg från jordmineraler.

microblading

Det var ganska chockartat att se direkt efteråt, eftersom det är så tydliga streck och ganska mörkt, och samtidigt rött runt om brynet. Men jag ser också genast att ansiktet har fått tillbaka en snygg kontur!

3d-bryn

Här ser ni mig före, med mina bryn ifyllda med min vanliga ögonbrynsfärg. (Läs här om vilken brynfärg jag använder.) Inte så snyggt eller jämnt.

3d-bryn

Här ser ni mig när Ulrika har tvättat bort min brynfärg. Typ blond! Och inte så många bryn heller. Och de som finns är blonda. Hela ansiktet saknar en ram och jag ser 10 år äldre ut. (Jo, jag har visst åldersnoja, så är det.) Och så matchar inte brynen mitt mörka hår.

3d-bryn

Och här ser ni när de är helt nyfixade. Brynen är som mörkast samma dag och även dagen efter. Och det märktes verkligen dagen efter, jag såg väldigt starkt målad ut, haha.

Eftervården innebär att man håller sig undan vatten i 24 timmar, och sen under två veckor smörjer man in brynen med salva, och tvättar försiktigt av med vatten och bomullstuss. Brynen läker jättefint, och blir mer naturliga. Färgen mattas av och brynen liksom smälter in i mina vanliga bryn.

hannah_bryn

Efter en månad är det dags för ett återbesök och Ulrika kollar noga in hur brynen ser ut. Och jag är verkligen supernöjd! Jag kliver upp på morgonen och behöver inte måla brynen! Jag fyller förvisso i dem ibland för att få dem ännu finare, men det är så mycket lättare nu och går på 10 sekunder! Ansiktet har fått en naturlig inramning, ögonen har fått ett lyft och jag vaknar så här.

Men färgen behöver fyllas i lite på ett par ställen där den har släppt. Normalt är att färgen släpper ca 20 % och därför är återbesöket obligatoriskt och ingår i priset. 3D Ögonbryn kostar 4 900 kronor hos Ulrika.

bryn_efter

Nu när de är nyfixade igen är det viktigt att jag håller mig borta från solen, så på fredag när vi landar i Thailand är det keps och skugga som gäller. Inga problem för mig!

Den här färgen kommer att hålla i ca 1,5 år, sen kan det vara dags för ett återbesök igen och fylla i om man skulle önska. Dyrt? Ja. Bra? Mycket! Jag är så glad att jag vågade mig på detta, eftersom resultatet verkligen har förenklat mitt liv. (Och gjort mig snyggare, if you ask me, haha!)

 

English: I went to Ulrika at Gedin Studio in Stockholm to get 3D-brows, a type of semi-permanent way to color the brows. Love my new brows!