Menskopp. Lunette är ett finskt företag skapat av Heli Kurjanen. Hennes menskopp Lunette finns nu på flera apotek. Koppen är gjord av medicinsk silikon och har lång levnadslängd. Jag inser så klart att det här med menskopp är en genialisk idé. Tänk vad mycket mindre avfall man gör av med genom att använda en Lunette. Och vad mycket pengar man kan spara.

Men. Jag är lite rädd. Jag har hört av jättemånga att det är lätt som en plätt och jag ska absolut börja fundera på det. Och testar säkert lite längre fram. Hav tålamod. Jag förstår ju också att mina slemhinnor kommer att tacka mig.

Lunette kommer i två olika storlekar och med praktiska tillbehör som rengöringsservetter och fodral. Det finns tydligen mer info om Lunette även på youtube (hjälp!).

Fler menskoppar att spana in:

Organicup. Enligt danska Organicup gör en kvinna av med 3 600 bindor och tamponger under en 10-årsperiod. Bra anledning att testa ett miljövänligare alternativ. Organicup kommer också i 3 olika storlekar och med ett tygfodral.

Mooncup. Från UK kommer Mooncup, också skapat av en kvinna. Kommer också i två olika storlekar och du köper dem hos jordklok.se.

 

Mami Cup. Finns hos jordklok.se och kommer också i två storlekar. På den italienska hemsidan – här – finns en jättebra förklaring på engelska hur man ska göra.

 

Jag har börjat med menskopp!

 

English: Menstrual cups are probably the future. It will save the environment, save you money and your intimate health.