Hur många gånger har man inte hört det? Eller läst i en tidning. Så fort det skrivs om naturlig skönhet så ska någon in och brasklappa lite; “Bara för att det är naturligt så betyder inte det att det är ofarligt. Det finns giftiga saker i naturen som kan vara farliga och allergiframkallande”.

Ja, det gör det.

Men. Det finns MÄNGDER med allergiframkallande ämnen i vanlig konventionell hudvård och makeup också. Är det någon som varnar för det i samma artikel? Nä, just det.

Det konventionella får stå oemotsagt hela tiden, det är norm, men så fort det kommer nya naturliga grejer då måste någon ut och varna lite för säkerhets skull. Som om det fanns en massa hudvårdstillverkare som varit ute i skogen och letat upp det absolut farligaste de kan hitta och stoppat in det i en kräm. Spela gärna lite på folks rädsla.

(Något som iofs funkar åt båda håll. Nu har många tex lärt sig att parabener är farliga, men de har ingen aning om vad det är eller vad det är ersatt med.)

Vi skriver nu 2012. Det vore uppfriskande om vi kunde få se den här skepticismen mot naturliga alternativ bytas ut mot, tja, kanske nyfikenhet?

English: I’m so fed up with Swedish press always having to “warn” readers about natural beauty, as soon as anyone writes about it. Does anyone warn the readers about the hazards of conventional beauty products, in all the millions of articles that are been written about it? But of course not.