Det har verkligen varit underbart att få vara ledig i 3 veckor i Thailand med familjen, värsta bästa lyxen. Jag är så tacksam att vi har haft möjligheten att få ta den här tiden ihop och bara vara lediga mitt i vintern. Men jag är nog ingen “tropisk” person eftersom jag egentligen inte trivs när det blir för varmt och huden alltid ballar ur.

Som ni ser på bilden ovan har jag fått flera blemmor (inte riktigt finnar men typ) är oljig i huden och grovporig. Man ser också alla pigmentfläckar – på mig kommer det mest på området under ögonen och näsan och pannan. Fläckarna är alltså inte fräknar som många tror, utan pigmentfläckar.

Så här blir det för mig ibland i början av sommaren, ungefär som att huden ballar ur när säsongen skiftar. Inte alls ovanligt med den här typen av reaktion.

Men jag har också ätit mycket sämre än vanligt under semestern, godis, glass och chips ihop med thaimat som ofta innehåller mycket socker. Och sen har jag inte ätit så många kosttillskott som jag brukar.

Men nu är det detox som gäller och fokus på att få ordning på huden. I december innan vi åkte var min hud i helt fantastisk form och jag vet att när jag sköter om insidan, sover bra, använder grymma hudvårdsprodukter och är ute och motionerar mycket så brukar det bli riktigt bra. Nu blir det:

• Sockerdetox som innebär att allt socker ska bort; inget godis, inga sötsaker eller efterrätter eller socker i maten.

• Kosttillskott ska ätas igen; zink, Omega 3, olja, magnesium, kollagen och selen.

• Mer grönt ska in i kosten och även bär = fulla med antioxidanter.

• Jag ska testa detta serum från Börlind som ska mota pigmentfläckar, tyvärr har vi det inte i vår shop ännu, men det kommer senare.

• En ny batch av surkål ska tillverkas – grymt för magen men också huden. Kolla in mitt enkla recept här.

• Jaderollern ska fram igen. Brukar rolla på kvällen innan läggdags, ska bli intressant att se om den ger effekt.

• I kväll är det dags för årets första yogaklass hemma i Sjöstan med min lärare Marie. Peppen!

 

Återkommer så klart med en rapport lite senare.

 

Läs mer: 

• Kosttillskott för huden som jag har testat. 

 

English: I love that we had the chance to spend 3 weeks in Thailand this winter. But my skin does not like it aw much. But now – focus on skin optimization!