Mat jag gillar: fisk + grönsaker :)  

 

Marita bloggade nyligen om matvaror som hon helst inte äter pga tycker inte om. Och Maya gjorde likadant häromdagen. Jag vill ju självklart göra en likadan! Jag trodde först att det skulle bli svårt att hitta saker jag inte äter – allt är ju gott! Men det bidde en ganska lång lista till slut…

 

• Kött – jag slutade äta kött för ca 27 år sen… Läs om det valet här.

• Rödlök. Varför ska alla envisas med att ha rödlök på allt? Ja, det är en fin färg, men den är ju MYCKET äckligare än gul lök, som ju är god. Den enda rödlöken jag gillar är inlagd, eller karamelliserad.

• Lingonsylt. Vår familj bodde i Egypten i ett par år när jag var liten, och varje helg åkte man till Sjömanskyrkan och läste svenska tidningar och snackade och alla fick med sig lingonsylt hem. Det skulle man sen ha till all mat vi åt. Blä. Blev alldeles för mycket för mig.

• Kivi. Kliar i halsen. Meckigt att äta. Meningslös?

• Stracciatella. Ni vet den där vaniljglassen med krossad choklad i. Har antagligen inte ätit the real deal i Italien, men detta funkar inte för mig. Antingen äter vi choklad eller så äter vi vaniljglass. Om jag vill ha chokladsmak äter jag chokladglass. Eller har chokladsås på. (Oj! Känsligt ämne tydligen…)

• Matvete. Som tur är äter jag ju inte gluten längre, så jag slipper. Smakar kartong?

• Bulgur. Inte heller en favorit, som jag också slipper pga undviker gluten.

• Creme Brulé. Otroligt överskattad efterrätt. Skulle ju självklart trycka i mig under tvång, men nä. Det där brända skalet och sen den där soggiga insidan…

• Pastafjärilar, eller andra stora pastaformer. Jag äter ju inte det längre (enbart glutenfri pasta) men jag tyckte de var så svåra att fånga, och huuuur får man upp någon sås på dem? Helt klart designade för barn.

• Pilgrimsmussla. Jag tror att jag har ätit 3 goda förrätter med pilgrimsmussla i hela mitt liv. Resten har varit olustiga. Det är något med smaken?

• Krabba. Om någon tar ut köttet åt mig och lägger i en god sås. Annars får man ju kriga som en galning för att klara av att äta och få i sig något.

• Söta drinkar. Typ redbull + vodka. Så himla äckligt. Eller Gröna Hissen. Blääää. Jag får päls på tänderna bara jag pratar om det.

• Earl Grey eller andra “vanliga svarta” teer. För beskt? Behöver mjölk i så fall.

• Frisésallad. Det sticker i munnen. Tortyr.

• Rosésallad. Besk. Jättebesk.

• Chardonnay. Ju mörkare desto bättre? Eh, nä. Mörkgula, smöriga chards är inte min grej alls. Tycker de smakar oljigt och nästan lite industriellt? Och så får jag värsta baksmällan av det. Funkar när det är blandad med tex Semillon, men annars inte.

• Rödvin. Jag får migrän. Tyvärr. Men så säger alla att röda naturviner får man inte ens baksmälla av. Borde jag testa?

 

Vad säger ni? Vad äter ni inte? 

 

English: This is the list of foods I don’t eat. Think I’ll survive!