Detta är tre av mina bästa barn- och ungdomsvänner från Vänersborg. Bilden togs för sex år sen i Sandhamn när vi firade 40 år. Vi är lika gamla och jag har gått i samma klass som två av dem, och två av dem gick sen i samma gymnasieklass. En av dem bor i Umeå sen typ 25 år och de andra två är kvar i Vänersborg.

Vi brukar ses och hitta på något mysigt ihop vart 5:e år, en tradition vi började med när vi fyllde 25 år och tog en weekendresa till Stockholm. Då bodde vi på hotell, var på teater och shoppade, som sig bör.

friends2

Här är vi vindränkta och firar kanske 33 år ihop. Vi är inte helt överens om årtalet, hehe… Då bodde jag i Stockholm sen flera år och vi tryckte ihop oss i vår lilla etta och sov i soffor och på madrasser. Vi minns inte riktigt alla detaljer, men vi avslutade en av de blöta kvällarna på en bar på Götgatan som inte finns kvar längre. Hehe, det var lite annan ork i partypinglorna då. (Korta, uppklippta luggar var tydligen trendigt då i vilket fall!)

hattar

Förra helgen sågs vi igen och vi inledde helgen med en övernattning på Högberga Gård på Lidingö. Då var total avkoppling i bubbelpoolen på schemat, liksom vin och 5-rätters. Och sen hittade vi roliga hattar i hallen!

hemma_spa

Och självklart tog jag fram ekologiska skönhetsprodukter efter vår 5-rätters så att vi kunde göra mini-facials på våra rum. Jag älskar Maria Åkerbergs mini-förpackningar! Vi körde Olive Cleansing, Papaya Peeling, sheetmasks från Whamisa och Bio:Végane och där emellan sprayade vi mycket Neroli Freshner och så klappade in vi in all fukt med Face Balm More. Snacka om glow!

hogberga

Det är så underbart att ha gamla kloka vänner i ens liv, som har följt med en sen man på stapplande ben höll på att bli en tonåring. Som har kramat och tröstat en när man blev dumpad av den där killen. Som har hjälpt en hem på bussen när man var lite för full. Som lånat ut kläder till en, som hjälpt till att fixa ens hår. Som varit med och delat många stora stunder i livet. Som man själv har tröstat. Som man har peppat när självförtroendet har sviktat, och som man varit så himla glad och stolt över.

När man ses sällan är det ibland stressigt att hinna prata om allt, men på en hel helg hinner man med mycket. Och trots att det finns så mycket klokskap och lärdom som jag kan få av dessa mina bästa tjejer så vet jag att det är lugnt. Jag kommer att ha dem länge i mitt liv. Det är några mil till Umeå och Vänersborg, men det är väldigt lätt att lyfta luren.

Jag är verkligen lyckligt lottad som har så många fina, smarta och snälla vänner runt omkring mig. Jag känner mig så otroligt tacksam för att jag kan be om råd, tröst eller bara sällskap om jag skulle känna mig ledsen eller vilsen. Det är inte alla som har det så. Och de här tre har för alltid en plats i mitt hjärta.

Blödig? Jo, men visst. Ni skulle varit med i lördags kväll efter några glas vin, när vi pratade om döden, om våra fantastiska barn, om våra bekymmer och vår tacksamhet… Näsdukarna kom fram då! ♥

 

English: Love my dear friends from my old home town. No one has known me longer than these fab ladies.