Ekologisk ansiktsvård. Då och då behöver min hud en paus där den enbart blir vårdad och lugnad, inget annat. Och då är Estelle & Thild ett av de märken vars produkter verkligen hjälper mig. Här har jag testat en dagkräm och en nattkräm från deras serie Biocalm Sensitive Skin som verkligen har hjälpt min stundtals ganska känsliga hud. Estelle & Thild är svenskt och ekologiskt certifierat.

 

Estelle & Thild, Biocalm, Soothing Day Cream, 50 ml, 259 kronor.  Vit ansiktskräm som är utan doft, mjuk och lätt konsistens och krämen absorberas lätt in i huden. Denna använder jag direkt på huden eller över ett fuktserum. Huden återfuktas och blir lugn, skyddad och mjuk direkt. Den balanserar också huden när man använder den under en period, och skyddar och stärker huden riktigt bra. Min hud fick ett utbrott i början av sommaren och då tog jag till denna som genast fixade huden. Känner att detta är en produkt som jag alltid måste ha hemma, och som jag kan ta till när huden enbart behöver lugn och ro och vård på djupet. (Nu har min tonåring snott denna!) Dryg och otroligt prisvärd! Betyg: 5/5. 

 

Estelle & Thild, Biocalm, Nourishing Night Cream, 50 ml, 279 kronor.  Nattkrämen i samma serie är tjockare än dagkrämen i konsistensen och har heller ingen doft. Jag älskar verkligen den rikare känslan som denna kräm ger på huden. Den kapslar in huden i mjukhet, skapar som ett mjukt, återfuktande och näringsrikt hölje för huden. Älskar att sova med denna och vakna med en mjuk, smidig och återfuktad hud. Den lugnar, vårdar och fuktar. Denna nattkräm åker upp på min favoritlista direkt! Även denna är dryg och riktigt prisvärd! Betyg: 5/5. 

 

Läs mer: 

Härlig ansiktskräm för känslig hud från Estelle & Thild