Ekologiskt smink. (Om ni visste hur många gånger jag stavar fel på Couleur Caramel…) CC är ett franskt märke som gör riktigt bra makeup och det här pudret är en ny favorit för mig.

Det heter Silk Powder innehåller silika och är löst och otroligt finfördelat. Det är transparent, alltså ger det ingen färg och resultatet är verkligen “silkigt”. Jag använder sällan puder eftersom jag gillar den fuktiga och lite glowiga yta som en flytande foundation ger, och jag vill inte att det ska bli matt och “dammigt”. Personligen tycker jag att jag ser äldre ut när det är för matt och “pudrigt”. Men!

Det här pudret är så finfördelat och om man använder det rätt ger det bara en fin yta som gör att makeupen håller längre. Förpackningen är av “sockerströar”-variant så man skakar liksom ut pudret, lättast i locket och sen använder jag en stor puderborste och tar upp pudret i locket och sen “swirlar” jag borsten i ansiktet.

Jag gillar att använda pudret när jag har tex Rms Beautys krämbaserade foundation Un Cover Up, som är baserad på kokosolja, och som kan bli ganska blank. Eller så har jag den när jag känner att det blev lite för mycket highlighter eller om jag vill ha lite mer “stadga” i makeupen.

Jag har aldrig haft ett sånt finfördelat puder, det syns knappt, men det förbättrar verkligen resultatet. Såna puder gillar jag. Det enda jag inte gillar är förpackningen, svår att använda, och den riskerar dessutom att öppna sig, så att allt åker ut. Därför tar jag sällan med det på resor osv.

Betyg: 4,5. 

couleur_caramel_silk

 

Läs mer: 

• Älskar också flytande foundation och primer från Couleur Caramel!

 

English: Love this silky powder from French brand Couleur Caramel.