Naturliga ögonskuggor. Typ alla ögonskuggor på marknaden är baserade på olika mineraler som hämtas ur jorden, men sen tillverkas också syntetiska färger. Mineralerna kan sen pressas till kompakta ögonskuggor, eller så är de lösa, så kallade mineralskuggor eller lösa ögonskuggor.

Naturliga mineralskuggor består enbart av olika mikroniserade jordmineraler, och innehåller inga tillsatser som syntetiska konserveringsmedel eller dofter eller liknande.

Dessa skuggor från Lily Lolo är 100 % naturliga och riktigt fina. Pigmenten är jättebra, och med det menas att de ger mycket färg, och det betyder att man behöver ytterst lite för att få ganska mycket färg. En sån här liten burk med enbart 3 gram ögonskugga räcker med andra ord väldigt länge.

lily_lolo_eyeshadows

Dessa skuggor heter Smoky Brown och Moonlight och trots namnet är Smoky Brown inte så särskilt brun, utan mer mullvad/champagnefärgad med mycket skimmer, men utan stora glitterpartiklar som ni ser nedan.

lilylolo eye shadows

Moonlight är en mörkare brun med härligt glow, lite bronzig och något kallare än vad den först ser ut i burken. Helt klart min favorit. Den här lägger jag till vardags lite närmast mina övre fransar och när det är fest applicerar jag mer upp till globlinjen. Den ljusare skuggan är då snygg att lägga längst in på ögonlocket och funkar också som dramatisk highlighter. De passar alldeles utmärkt ihop!

lilylolo

Här ser ni vilka kraftiga pigment dessa har och det allra enklaste är att ta upp skugga med en borste, skaka av i locket och sen arbeta in på ögonlocket. Det brukar vara enklast med en borste med korta strån. Sen kan man använda en något bredare borste för att sudda skarpa kanter.

 

Vad: Lily Lolo, Mineral Eye Shadow, Moonlight, 2 gram, 119 kronor.

Vad: Lily Lolo, Mineral Eye Shadow, Smoky Brown, 3 gram, 119 kronor.

 

 

Läs också: 

• Palett med 8 pressade ögonskuggor från Lily Lolo.

• Nya pressade ögonskuggor från Rms Beauty.

 

English: These two loose mineral eye shadows from British brand Lily Lolo are truly great! Great pigments, perfect shades and work perfectly together. Actually – there is no need for any other shades, I believe. 🙂