Kosttillskott för huden som fungerar för mogen hud. Jag har under ett antal år tagit kosttillskott som verkligen har gjort skillnad på min hud – och som fortfarande gör skillnad och förbättrar min hud. Alla behöver inte äta kosttillskott, många får i sig exakt allt de behöver via en bra kost som passar dem, men för mig behövs det lite mer stöttning inifrån. Kosttillskott kan hjälpa dig att förbättra huden – allt beroende på vilka önskemål du har för din hud så klart!

Här är 4 kosttillskott som har hjälpt min hud:

collagen-jabushe

KOLLAGEN – Jabushe, Collagen. Svenska Jabushe gör ett marint kollagen (från hållbart fiske) som kommer i pulverform som man blandar i vatten och dricker dagligen. Detta ger genast mer fukt till huden, gör huden fylligare och jämnare i hudtonen, på bara en vecka. Berikat med C-vitamin och zink också för ett bra allroundresultat i huden. Jag har inte testat andra kollagenpulver, så jag kan inte jämföra dem med andra. Men när jag vet att huden behöver ett lyft kör jag en kur på några veckor och det ger verkligen synbara resultat.

omega3 för huden

OMEGA 3. Jag fick för många år sen tips om Omega 3 av en psykiater som jag gick till efter att jag fick magsår på jobbet. Det sägs kunna förebygga stroke – men det tvistar man fortfarande om och olika studier och experter är inte eniga. Hur som helst – det är en bra fettsyra för huden! Passar extra bra för dig som är torr och har tendens till eksem och andra inflammatoriska tillstånd i huden. Finns även som veganskt alternativ om du inte vill äta fiskbaserat.

zink_kosttillskott

ZINK – Great Earth, Super Zink är en riktigt bra hudkompis. Hjälper till att läka skadad och torr hud och håller huden i ett bra allmäntillstånd. Extra bra för dig som är lite flagig och har småsår och plitor som inte vill läka. Jag äter zink dagligen tillsammans med Omega 3 och är ganska nöjd om jag bara fick välja dom 2. Men i bakgrunden ser ni också magnesium som jag personligen tar för att jag sover bättre = bra sömn = bra hud. Och sen ser ni Neal’s Yard Remedies Beauty Sleep Supplement som innehåller zink, hyaluronsyra, magnesium och B-vitamin.

Maria_Akerberg_probiotika

PROBIOTIKA. Maria Åkerbergs Probioskin är ett kosttillskott med probiotika för magen = glad mage = glad hud. Många av oss har obalanser i tarmfloran och det kan visa sig som problematisk hud och ge långvariga hudproblem. Att hålla bakterierna i tarmen på gott humör bidrar inte bara till en bättre hud – den ökar hela välmåendet. Extra bra med probiotika om du äter andra mediciner.

 

Ett år med kosttillskottet Collagen