Den här bilden tog jag på mig själv dagen efter min grymma ansiktsbehandling på NK med Tata Harper. Ser ni glowet!? Jag har en foundation på med spf – denna – men ändå kan man tydligt se pigmentfläckarna som dyker upp som små bruna prickar i området under ögat. Ser ni?

Dessa prickar är alltså inga fräknar som många tror, utan solskador som jag har åsamkat mig själv under flera år. Ni vet, solariet på 80-talet, Medelhavspressande på 90-talet och back-packing i Australien på 00-talet. Typ utan solskydd. Dessa solfläckar ligger alltså under huden och lurar, och när jag är ute i solen – då dyker de upp och blir synliga i huden!

visia3-1024x764

Här ser ni en bild på mig som är tagen i en speciell kamera på Akademikliniken för några år sen. Jag gjorde ett jobb för Svenska Dagbladet om just pigmentfläckar. Läs mer om det här. Ser ni MÄNGDEN solfläckar? Dessa är alltså inte synliga på hudens yta, men de skulle kunna dyka upp i mitt ansikte om jag inte skyddar mig.

Och det kan jag tala om att jag gör. Men som ni ser på bilden högst upp – trots att jag skyddar mig och bara har varit ute i lite vårsol, så dyker pigmentfläckarna upp.

Så mitt recept på en ung, frisk och elastisk hud är SOLSKYDD, keps, stora solglasögon och förhoppningvis så blir det inte så himla fläckigt i ansiktet i sommar!

 

• Tycker ni att vissa ekologiska solkrämer är lite feta i ansiktet? Borsta på lite puder /mineralfoundation från Lily Lolo, så mattar ni ner huden, ger den en jämn snygg yta och skyddar huden ännu mer, eftersom Lily Lolos puder har spf 15. Läs mer om Lily Lolos puder här. 

 

English: It’s spring and my sun damage has already become visible in my skin. Even though I always use sun screen. It’s really powerful, the sun!