Hälsa. I torsdags kväll inledde jag en detox arrangerad av min kära vän Josefine Jäger. Ni som har läst min blogg ett tag känner säkert igen hennes namn, och några av er medverkade kanske på min gröna skönhetsdag där hon höll en smoothie-workshop. Josefine anordnar detoxkurer som hon kallar för Cleanse8. Så i torsdags var det dags för intro-middag.

jfine

Detta är den sista fasta måltiden vi fick, en härlig matig fruktsallad med bland annat spenat, avocado, persika, äpple och mullbär. Gjord med mycket kärlek av Josefine. Tanken med Cleanse8 är att man ska ge magen och kroppen en utrensning av gifter och få en nystart. Det blir lättare för magen att ta upp näring om den blir rengjord. Ut med slaggämnen som belastar kroppens reningsorgan. Vila åt matsmältningssystemen och in med högkvalitativa råvaror, enzymer, vätska och fibrer som ger stöd åt kroppens reningsorgan. Tänk också vilken effekt cleansen har på huden, vårt största organ!

Dagarna innan fick vi order om att dra ned på processad mat, gluten (inga problem för mig, som äter glutenfritt sen i somras), animalier, kaffe, socker och annat. Det gick väldigt lätt för mig att ge upp kaffe, men jag sitter fortfarande och funderar på att stjäla resterna av min dotters lördagsgodis…

himalaya_salt

Varje morgon sedan en vecka tillbaka dricker jag ett glas varmt vatten med en halv pressad citron som start på dagen. Smakar inget vidare men det väcker systemen och dessutom hjälper det till att skölja ur tarmen. Sen i fredags har jag även lagt till en tesked salt från Himalaya (utvinns i Pakistan nära Himalaya) som är helt naturligt och rikt på olika mineraler. Det smakar ju inte hallon, men ner går det!

cleanse8

Så här såg min meny ut för lördagen och den var ganska lika alla 3 dagar. Fem olika kallpressade juicer per dag, samt en smaksatt mandelmjölk. Örttéer från Pukka, växtbaserade kosttillskott som magnesium, probiotika, matsmältningsenzymer, e-vitamin och D3-vitamin från Innate Response. Och så extra kosttillskott med adaptogener från Instant. Till kvällen fiber som löses upp i vatten från Pukka.

josefine_joser

Juicerna smakar fantastiskt! Vad sägs om More than Mint: gurka, selleri, spenat, fänkål, lime och mynta? Och mellis-juicen Green Apple Pie: gurka, äpple, spenat, kanel och kardemumma? Allt ekologiskt förstås.

Hur jag mår? F A N T A S T I  S K T! Helt klar i huvudet, nästan lite hög. Huden strålar och magen är jätteglad. Lite småsugen på choklad fondant ibland (mitt sockersug är starkt) men jag känner mig stark och har varit taggad att inte fuska. Dag två missade jag att dricka ordentligt med te så jag var inte helt nöjd. Typ vrålhungrig. Då klickade jag i ordentligt med Pukkas kokosfett i mitt te och då gick det bättre.

bild-920

Och här står hon, Josefine Jäger, inne på Gryningens Hälsokost på Södermalm där vi hämtar juicerna varje dag. I dag, måndag är det dock dags för fast föda igen och det gäller de sista fem dagarna av Cleanse8. Fram tills på fredag får vi njuta av Josefines härliga raw food. Återkommer med rapport nästa helg!

garsha

I vår välkomstpåse till Cleanse8 fanns förutom teer från Pukka, även ekologisk hudvård från Luxsit, läppbalsam från Hurraw, tandkräm från Kingfisher, deo från Deolicious, prov på Sama parfym samt en bambutandborste. Och så denna, en garsha, eller egentligen är de två. Gjorda i ekologiskt råsiden och används inom den ayurvediska hudvården. Den skrubbar man huden med – torrskrubbar – vilket avlägsnar döda hudceller och underlättar att alla toxiner kommer ur huden. Fantastiskt skön att använda, huden blir babymjuk.

Nyfiken? Kolla in Josefine Jägers hemsida här.

English: I’ve done 3 detox days with green juices created by awesome raw food chef Josefine Jäger. It’s part of her trademark detox, Cleanse8. I feel so great! Now 5 more days with just very fine all organic, raw and nutrition packed food. Life is so good with greens!