Naturlig örtfärg. Från Indien kommer Khadi som gör hårfärg baserad på 100 % naturliga ayurvediska örter som till exempel indigo, henna och amla. Färgen är också certifierad enligt BDIH.

Den här nyansen heter Dark Brown och i förpackningen hittar man pulvret, skyddshandskar, hätta och instruktioner. Den här typen av hårfärg är pulverbaserad och man blandar den med varmt vatten. Jag saknade information om hur stor mängd pulver som skulle blandas med vattnet, så jag chansade lite tills jag fick en smidig smet.

khadi_herbal

Så här ser guckan ut när den är blandad. Den gröna färgen är alltså inte så som den blir i håret, men indigo kan göra grått hår något grönt. Därför blandar man i henna i bruna färger för att få lite värme.

Jag använder alltid en borste för att lättare komma åt i hårbotten. När man blandar i för lite vatten blir färgen ofta svår att arbeta med, det kan ramla mindre klumpar ned i handfatet och det kan bli ganska söligt. Så hellre lite lösare färg än för torr.

khadi

Efter ca 1,5 timmar med en plasthätta och sen en handduk över sköljs färgen ur. Och sen väntar man med att tvätta håret i minst 24 timmar. Ofta kan färgen fortsätta att utvecklas även efter den har sköljts ur.

Resultatet är riktigt bra, färgen täcker de grå stråna bra – det blir dock aldrig 100 % täckning – och resten av håret får fin glans och liksom förstärkt färg.

Tricket är att inte tvätta håret för mycket efteråt och med för starka schampon som kan liksom tvätta ur färgen. Annars skulle jag säga att hållbarheten är bra, men mina grå börjar ju synas i hårbotten igen efter en månad.

Jag tycker den här färgen är bra, men Radicos färger har tydligare instruktioner och en borste ingår där. Annars är de ganska lika. Här hittar du Khadis färger.

Vill ni spana in en film när jag sitter med den söta hättan på huvudet? Hehe, man måste ju bjuda på lite rörligt också:

Läs mer: 

• Så funkar det att färga håret med örtfärg från Radico.