Ekologisk ansiktsbehandling. Nyligen var jag och testade en riktigt lyxig behandling hos Negin som har ekosalongen Althea Hudvård & Livsstil vid Hornstull i Stockholm.

Det var dags för Maria Åkerbergs nya behandling med levande stamceller från rosenrot, Pure Cell Treatment. Behandlingen är 90 minuter och som Negin säger: “Den har allt!”.

– Maria Åkerberg är ensam i världen om att kunna erbjuda behandling med levande stamceller av rosenrot. Stamcellerna kommer att arbeta med huden där den befinner sig med just de behov den har då. Huden får mycket näring samt bättre immunförsvar. Den får ökad lyster, linjer kan minska och spänsten öka. Den får bättre motståndskraft och rodnader kan minska, säger Negin.

Så här beskrivs den:

Lyxig ansiktsbehandling med rengöring, peeling, mask och massage.

I behandlingen används levande stamceller från rosenrot som har bl a reparerande och uppbyggande effekt på huden. Behandlingen passar alla olika hudtyper och hudtillstånd. Här behandlas ansikte, dekolletage samt händer och underarmar.

Maria Åkerberg ansiktsbehandling

Behandlingen inleds med ansiktsrengöring med MÅ:s Precleansing Oil och efterföljande Olive Cleanser och ni vet sån där härlig rengöring med massage och blöta handdukar som sveps över ansiktet. Älskar det! Efter det följde en ordentlig peeling.

Nedan ser ni stamcellerna som ligger i kokosvatten. Den här förpackningen förvaras kallt, och sen krossas dessa celler för att komma åt deras aktiva verkan. Negin penslar dessa på huden och sen får jag en ansiktsmask med havtorn över.

Maria Åkerberg stamceller

Nedan ser ni den fina gula färgen på masken. Under tiden som stamcellerna tränger in i huden under masken, får jag även mask på händer och underarmar men efterföljande massage.

Efter masken var det dags för Aha-behandling, en naturlig syrabehandling som penslas på huden och sen förseglas den med mer stamceller. Snacka om mega-power-bomb för huden! Sen applicerar hon Royal Facial Oil More och några andra goa produkter och sen börjar specialmassagen som handlar om att bearbeta linjer, lyfta musklerna och sätta igång lymfan för att få igång rening. Helt underbart!

Althea Hudvård

– Massagen slussar in stamcellerna ordentligt in i huden och här väljer man produkter och massage beroende på hudtyp och hudkondition. I din behandling fokuserade vi mycket på lystern i huden och jag valde de produkter som gav mest näring och var mest anti age. Det blev cirkulationsökande massage som är bra för linjer och ger ett lift.

– Du har inte så mycket linjer och har bra spänst, men annars är det så kul att se vad som händer med tex käklinjen och rynkor. Alla är förstås väldigt olika men man brukar se att huden blir mycket mer välmående och med mer spänst. För mig var det en porsammandragande effekt, bättre käklinje samt att dubbelhakan försvann, säger Negin.

Negin Althea Hudvård

Vad jag tyckte? Efter 90 minuter är huden helt slät, inga hårda partier eller fnas (pansar som jag brukar få vid sol) och den har en fantastisk lyster. Effekten märks också tre, fyra dagar efter behandlingen, huden känns liksom upplyft, utslätad, återfuktad och framför allt – full av lyster.

Ni vet det där glowet som jag alltid pratar om – det händer verkligen. Men framför allt känner jag av själva lyftet. Allt som kanske hängde lite tidigare gör inte det längre. Och de djupa linjerna mellan ögonbrynen är utsuddade, liksom linjerna på var sida om munnen. Plumpad, slät och ung! Det här är ingen vanlig ansiktsbehandling. Den är verkligen världsklass! Och helt naturlig.

Ni som såg mig i TV4 Nyhetsmorgon i måndags kanske märkte glowet?

Negin är inte bara hudterapeut, hon arbetar också med hälsokost bland annat på Holistic. Och hon är noga med att jobba just holistiskt i sina behandlingar, hur kan du stötta din hud inifrån med hjälp av olika kosttillskott? För även om vi sköter utsidan måste insidan också ha sitt och Negin vill gärna arbeta med båda sidor för bästa effekt.

Dessutom arbetar Negin med olika typer av healing, så vill man utöka sin vanliga ansiktsbehandling finns det möjlighet till det. Läs mer här.

 

 

English: I tried one of the best organic facials ever at Althea in Stockholm. It’s the Swedish brand Maria Åkerberg that has launched living stem cells from rose roots into their treatment. WOW! So I turned 10 years younger.