Akupunktur. Säg hej till Ann Lindqwister Ankar som är akupunktör och har mottagningen Yu på Östermalm i Stockholm. Hon är specialiserad på kosmetisk akupunktur, alltså akupunktur som naturligt ansiktslyft.

Ser ni de fina tygerna och sminkväskorna i bakgrunden? Ann köper in dem från Indien och hon säljer tunikor, dukar och kimonos i sin webbshop. I hyllan ser ni också hudvård från Himalaya samt svenska Moonsun. Kolla in webbshopen här.

kosmetisk akupunktur

Före behandlingen går Ann igenom hälsotillståndet och markerar på en skiss var det sitter linjer eller pigmentfläckar i ansiktet som man vill arbeta med. Jag berättade om min maghistorik (magsår, känslig tarm) och om mina spända käkar/halsmuskler (stress).

Jag har ju inte så många linjer, några i pannan, ett på var sida om munnen och ett par tydliga mellan ögonbrynen. (Sen jag tog bort gluten och även minskat på socker har hudens linjer blivit mjukare och huden generellt mycket slätare.)

akupunktur

Efter samtalet fick jag gå in och lägga mig i behandlingsrummet på en skön bädd. Här ser vi de 100 nålar som Ann snart ska trycka in i min hud i ansiktet. Jag fick också en nål i magen, ett par i handlederna och fotlederna.

Vissa av dessa nålar kändes, jag fick tex en nål i toppen av huvudet som gjorde ganska ont. Men det kändes som om jag fick kanske 10 nålar, verkligen inte 100 stycken. När dessa var på plats fick jag ligga och vila i 20 minuter och jag slumrade skönt och snarkade lite gott ett tag 🙂

IMG_1134

Det var en spännande upplevelse och inte alls så smärtsam som jag trodde. Och resultatet! Herre jösses! Rosig, fräsch, upplyft och linjerna är betydligt mindre skarpa. Ann förklarar så här:

– När jag sätter in nålar på vissa ställen på kroppen stärker man upp de inre organen, vilket gör att man får bättre blodcirkulation. Blodet som rusar till sticken är näringsrikt och gör att ny kollagen och keratin sakta byggs upp, och huden får sig ett naturligt lyft.

Hannah Sjöström kosmetisk akupunktur

För bästa resultat på ansiktets linjer ska man gå en kur om flera behandlingar, men jag såg alltså effekt efter bara en gång. Följer man upp behandlingen håller ju effekten längre.

– Mina kunder blir inte yngre, men de åldras inte, säger Ann.

English: I recently tried cosmetic acupuncture and my gosh! 100 needles in my face, I hardly felt anything, and the result was fantastic – rosy, fresh face with all the lines almost blurred out!