Presenteras i samarbete med Collacen från Jabushe 

Naturligt kosttillskott. Jag har varit sugen på att testat kollagen ett tag och nu har jag ägnat många mornar och kvällar åt detta pulver, Collacen från svenska JabusheMarint kollagen kommer från fisk och detta kallas för Peptan F. Det är ett finfördelat pulver som man blandar i vatten och dricker en gång per dag.

Kollagenet kommer i färdigpackade dospåsar så det är enkelt att bara hälla i ett glas med vatten. Smakar lite speciellt, inte supergott men inte heller asäckligt, det är smaksatt med något citrusaktigt. Och dessutom går det ju att hälla i sig ganska fort.

Förutom Peptan F innehåller pulvret vitamin C som också stödjer en normal kollagenproduktion i huden, vitamin A, biotin och hudkompisen zink. Dessutom innehåller pulvret vitamin B5 som också kallas pantotensyra som är bra för hud och hår.

Kollagen från fisk som man tar oralt bildar inte automatiskt nytt kollagen i huden, däremot så tillför de aminosyror till huden som behövs för att bilda kollagen.

collacen_kosttillskott

Jag äter ju en del kosttillskott även annars som tex zink och olika oljor så jag var lite orolig för om jag verkligen skulle kunna se någon skillnad när jag tog detta kosttillskott. Men jag gör verkligen det.

Jag har varit lite dålig på att ta pulvret varje dag, men de gånger jag har tagit det flera dagar på raden har jag direkt märkt skillnad. Huden har känts fastare, mycket slätare och hudtonen har även jämnats ut. Jag är glatt överraskad och kan absolut tänka mig att använda kollagen igen när jag känner att huden behöver en boost.

Här hittar du kollagenpulver från Jabushe Collacen i vår shop!

 

 

Läs mer: 

5 steg till strålande hy!

 

English: I’ve tried this marine collagen powder and it truly improves my skin!