Hej!

Tack för alla fantastiska inlägg du gör! Jag är en liten fattiglapp som så hemskt gärna vill leva så naturligt som möjligt. Jag har kollat lite bland dina budgetprodukter och tänkt att “det kan jag ha råd med”.

Men problemet är att i dom flesta budgetprodukter är halterna av naturliga och ekologiska ingredienser inte lika höga som i dom lite dyrare produkterna. Och jag vill verkligen leva så rent som möjligt. Har du något bra tips på hur jag ska tänka där?

Mvh Kajsa 

 

Hej Kajsa!

Tack för din fråga och kul att du gillar bloggen! Jag förstår precis ditt dilemma, och jag har några idéer som jag hoppas du gillar.

jojobaolja

1. Skaffa en bra grundolja. Tex jojobaoljan ovan. Den är ekologisk och kallpressad och du kan använda den till flera saker: rengöring av ansiktet, som nattcreme, som dagcreme, ögoncreme och som hudlotion. Crearome, kallpressad ekologisk jojobaolja, 100 ml, 140 kronor. Finns här.

Skärmavbild 2013-05-19 kl. 12.59.14

2. Skaffa en bra tvål. Den kan du använda till kroppen i duschen, som schampo för håret (inget balsam behövs) och för ansiktsrengöring. Akoma, Black Soap, 120 gram, 75 kronor. Finns här. (Finns även som flytande som jag ÄLSKAR.)

kungmarkatta

3. Skaffa en bra kokosolja. Den kan du använda som kroppsolja, till ansiktet och som hårinpackning. Dessutom kan du steka mat i den, blanda den i din smoothie och smörja läpparna med den. Kung Markattas ekologiska och kallpressade kokosolja hittar du i välsorterade matbutiker och även här, 225 ml för 49 kronor. 

Med dessa tre riktigt fina och ekologiska produkter för knappa 250 kronor klarar du dig riktigt långt. Och vill du lyxa till det lite ibland kostar det inte heller skjortan. Kolla in ytterligare 3 idéer:

benecos

1. Prova naturlig makeup. Tyska budgetmärket Benecos erbjuder bra makeup till riktigt bra priser. Jag har inte testat allt i det stora sortimentet, men mascara och läppglans vet jag är poppis. Och även läppstiften. Benecos är certifierade enligt BDIH och du hittar produkterna bland annat här.

salvidem

2. Satsa på svenskt. Salviderm Naturligtvis gör riktigt bra grejer till låga priser och samtliga produkter är dessutom certifierade enligt NaTrue. Ekologiska ingredienser utan att kosta skjortan. Och det bästa av allt – i sortimentet finns allt du behöver. Sockerskrubben är ljuvlig, liksom handtvålen och nu finns det även schampo och balsam i serien. Snygga förpackningar också! Salviderm köper du här.

rich_hippie

3. Unna dig en ekologisk parfym. Amerikansk Rich Hippie gör prisvärda dofter i små flaskor som är perfekta i partybagen. Kan vara svårt att välja, men någon favorit bör du hitta. Perfekt eko-lyx utan att ruinera dig. Rich Hippie kostar 219 kronor för 5 ml och du köper dem  här.

Sen finns det massor av gör-det-själv-tips på tex ansiktsskrubbar, ansiktsmasker och kroppsprodukter. Någon som har bra sådan? Eller andra bra budgettips till Kajsa?

Och glöm inte: gilla min sida på Facebook – där lägger jag ofta upp tips om reor, erbjudanden eller kampanjer från olika ekologiska webbshopar. Lycka till!

English: Hard trying to find good organic beauty products on a budget? Here are my best bets.