Hos hudterapeuten Liane Åsberg får jag Tibetansk Facelift Massage som är heeelt ljuvlig. Läs mer om det här.

 

Ekologisk ansiktsbehandling. Tänk vad mycket hjälp jag har fått av hudterapeuter. Och vilken tur jag har haft som har träffat så många duktiga. Om du vill få bra ordning på din hudvårdsrutin eller på din hud rekommenderar jag alla att besöka en ordentlig hudterapeut.

 

Varför? För att de kan göra en ordentlig analys av din hud. 

Jag vet att många googlar sina egna krämpor men när det är skarpt läge går ju de flesta till slut till sin hudläkare. Men många googlar sin hud och tror sig veta vad de behöver och fokuserar på att hitta rätt krämer. Men jag skulle säga att man borde boka in en tid hos en terapeut. Så att det blir rätt, så att man kan få bra råd och så att man får en boost. Jag går några gånger per år och får ansiktsbehandling och hade jag haft tid och möjlighet hade jag gått oftare.

negin_althea

Hos NeginAlthea Hudvård har jag testat Maria Åkerbergs Pure Cell Treatment – ljuvligt! Läs mer här. 

 

Att tänka på: 

• Var tydlig med vad du förväntar dig av ditt besök. Tex: Det är första gången jag är här, så jag är främst ute efter en analys. Be terapeuten berätta vad hon ska göra, om du är osäker på vilken behandling du ska välja.

• Var tydlig med dina problem. Tex, jag är torr, jag har finnar på hakan osv. Räkna med att du kan bli emotsagd – de har bättre koll än vad du har, tro mig. Jag har alltid trott att jag har torr hud, men det har jag inte.

• Ha rimliga förväntningar. Ett första besök hos en terapeut är just ett första besök, det är ingen mirakelkur. Men det är som sagt ett bra sätt att få en analys, och få råd kring produkter. Och om inte annat har du fått en härlig rengöring och en boostande mask.

• Välj hudterapeut med omsorg. Kolla om salongen har rekommendationer, kolla med vänner om råd. En del hudterapeuter jag har träffat har inte kunnat ge mig någon vettig info om min hud, utan har bara gjort en en behandling på rutin; rengöring, peeling, mask. Personligen tycker inte jag att det duger. Jag vill ha en terapeut som kan kommunicera och anpassa sin behandling för att passa mig och min hud.

• Du gör inte bara din hud en tjänst. Att ligga ned stilla i 60-90 minuter, att någon tar hand om en, masserar en…du kanske somnar sött en stund. Allt det sänker dina stressnivåer och du ger dig själv en fin present. Och ger huden en chans till något nytt!

ekologisk ansiktsbehandling

Här ligger jag nedbäddad på Riddarkliniken och har fått en underbar Dr Hauschka behandling av Ellinor. Läs om den här.

 

Har du upplevt en riktigt bra behandling som du vill tipsa om? Kommentera gärna nedan eller maila mig! 

 

Läs mer: 

• Här får du ekologisk ansiktsbehandling i Stockholm.

 

English: I love skin care therapists – they make accurate analysis of your skin situation and can help you choose the right products for your needs!