Weleda grundades redan 1921 och flera av recepten till olika hudvårdsprodukter är de samma då som nu. Sedan 20-talet har Weleda vuxit, produkterna har blivit fler, man har Europas största biodynamiska odlingar i Tyskland och samarbetar med hundratals odlare över hela världen.

Weleda har sedan starten haft miljötänket med sig, liksom tanken på att företaget har ett ansvar för samarbetspartners och anställda. Man arbetade alltså med CSR långt innan det uppfanns. Under åren har de hjälpt många bönder att konvertera från konventionella till ekologiska odlingar, skrivit långa kontrakt med dem för att säkra bra skördar och arbetat aktivt med fair trade och köpt skördar innan de ens är odlade.

Produkterna vet ni säkert att jag gillar – de är 100 % naturliga med höga halter av ekologiska ingredienser och snart har samtliga produkter fått NaTrue-certifieringar. Men förutom sitt fina innehåll så funkar verkligen dessa produkter riktigt bra huden. Det är så kul att se att Weleda fortsätter att växa och att de numera finns på Kicks, Åhléns, Doc Morris och NK till exempel. Grattis på födelsedagen!

Jag har under året arbetat med Weleda som redaktionell konsult, och det har varit fantastiskt roligt. De som arbetar på Weleda är inte bara världens trevligaste, de är också proffsiga, engagerade och kunniga. Det har varit jättekul att arbeta med att förändra deras hemsida, (jag har gått igenom varenda bokstav på sajten) och vill bara visa er. Före:

 

Och efter:

English: Weleda celebrates 90 years and today I’m off to their birthday party just outside Stockholm. I’m really glad I’ve had the opportunity to work with them as an editorial consultant, all the people that work there are so nice, professional and commited. Many of the recipes to Weleda’s natural products are the same as when they were created in the 1920:ies! I love the products, not only because they are produced with CSR in mind and they carry the NaTrue label, but also because they are effective. Happy Birthday Weleda!