Hudvård för halsen och dekolletaget. Har du hört att ansiktet slutar där brösten börjar? Well, så kan man faktiskt se på saken. Huden sitter ju ihop som en stor helhet och ofta struntar vi i det mesta som är utanför käklinjen och hårfästet. Men i takt med att jag åldras så noterar jag att halsen och dekolletaget har börjat “skrika” efter uppmärksamhet. Så på morgonen och kvällen när jag smörjer in mig i ansiktsolja, serum eller dagkräm så har jag nu börjat smörja även ned på halsen hela vägen ned till bh-kanten. Och detta gör jag helt automatiskt, av mig själv! Vet inte vad som hände?

Det är annars en sån där grej som jag har hört från hudterapeuter och andra experter att man bör göra. Jag har läst om produkter som är ämnade för just detta område, men faktiskt fnyst lite åt det – vem orkar, liksom? Men tydligen orkar jag numera! Och tydligen känns det helt fel att inte göra det – och tydligen känner jag mig helt kruttorr annars och som om hudvårdsrutinen inte alls är klar förrän även hals och dekolletaget har fått sin fukt.

Och vilken skillnad! Wow. Inte bara ser huden bättre ut, den känns också amazing. Mycket mer återfuktad, mjukare, smidigare och så klart färre linjer. Men utseendet är inte det viktigaste. Det häftigaste var att det var min egen kropp som bad mig om detta och att jag helt naturligt började göra det. Som en gåva till mig själv?

Och ja, jag använder samma produkter till hals och dekolletage som till ansiktet. Tidigare har jag självklart skrubbat dekolletaget i duschen och sen smort in det med kroppsolja eller bodylotion, men det var uppenbarligen inte nog. Jag har dessutom tidigare i livet struntat helt i detta område; solat utan solskydd med solskador som resultat, och jag hade länge ganska oren hud där, vilket var ett resultat av total torka.

Så nu får halsen och dekolletaget lite mer kärlek! Vad är dina bästa tips? Kanske känner du till någon bra ekologisk/naturlig halskräm som jag bör känna till?

Och ett tips – passa på att applicera serum/olja/ansiktskräm på morgonen innan du sätter på dig kläderna, och när du tvättar av dig på kvällen – ta av dig polotröjan, så kommer du lättare åt dekolletaget.

 

PS – när jag ser den här bilden längtar jag verkligen efter en ansiktsbehandling!

Här får du ekologisk ansiktsbehandling i Stockholm