Sen jag började meditera mer regelbundet (för mig innebär det flera gånger i veckan) så har jag märkt stora förändringar hos mig själv.

Jag har blivit mer kärleksfull och positiv. 

Förr var det mycket lättare för mig att döma andra människor. Tex när jag promenerade till jobbet och man möter andra i sin promenad, så kunde jag titta på dem och döma dem. Tänka negativa tankar om dem:

“Oj, jösses. Han borde verkligen inte dricka den där Coca Colan. Han borde ju dricka vatten istället. Han ser inte fräsch ut  – den där storleken på buken ser inte alls hälsosam ut.”

“Men åh! Hennes barn gråter verkligen jättehögt och jättemycket. Varför fortsätter hon att prata så högt i sin mobil istället för att ta upp sitt barn från vagnen och trösta det?”

“När jag blir i samma ålder som henne ska jag verkligen inte använda såna skor. Varför måste alla över 50 se så himla tantiga ut? Varför kan de inte bara köpa ett par snygga sneakers?”

 

Ja, ni fattar. Så där kunde det mala i mitt huvud, på bussen, på promenad, på stan.

Att ha negativa tankar om andra, speglar vilka negativa tankar som man kan ha för sig själv. Att döma andra gör något med en. Man blir mer mörk, mindre positiv och mindre kärleksfull. Inte bara mot andra, utan även mot sig själv. Med hjälp av meditationen har jag släppt dessa tankar om andra. Visst noterar jag andra människor, men mina tankar är inte lika negativa.

Det är en otrolig förändring. Och det är verkligen underbart att känna positiva tankar i första hand. Jag är så tacksam över det.

Men meditationen ger mig så mycket mer än så. Men detta ville jag dela med mig av, eftersom det är så häftigt hur man genom meditation kan träna sitt sinne och sin hjärna att ta fram det positiva och det ljusa framför det mörka dömandet.

 

Läs mer: 

• Så kommer du igång med meditation.

 

English: Meditation har really helped me to get over many of my judging thoughts about others. And in the end, about my self.