Sockerdetox. Alltså, jag var så nöjd med att inte äta socker – här kan ni läsa om när jag drog i gång min stora detox förra sommaren – och hade tappat allt sug och var so over sugar. Sen blev det visst jul och då festade jag till det med 75 %-ig choklad, och upprepade det där festande en gång i veckan typ under vintern. Sen hamnade jag i en stress-loop och fick magkatarr så då tog jag bort den mörka chokladen men tröstade mig med lite annat sött då och då.

 

Jag är fortsatt lite “svag” efter en tuff vår med järnbrist – här kan ni läsa mer om det – och allmän hets på jobb och annat, så jag är lite känsligare för socker helt klart. Nyligen åt jag både godis, fika och efterrätt under en dag och fick sån fruktansvärd “baksmälla” dagen efter med huvudvärk och jätteirriterat humör. Blä!

Jag har verkligen inga planer på att “börja med socker igen” utan snarare tvärtom – jag körde i gång ett totalstopp igen för ett par veckor sen och tänker traggla på. Jag har ett stort projekt på gång och behöver vara lite “klar i huvudet”. (Även om jag halkade dit på en biskvi häromdagen!)

Känns skönt att vara back on track och fortsätta med min sockerdetox. Och så passar jag på att köra vit månad nu i juni också. Ser fram emot att unna mig ett glas vitt och kanske ett par glas rosé längre fram i sommar istället. Jag har märkt att alkohol kan sätta fart på mitt sockersug…

Jag vill verkligen rekommendera ett sockerpaus då och då i livet. Man blir liksom klarare och piggare och så blir huden såååå mycket finare. Fastare, mindre porer och med ny och fin lyster. Glukos som finns i socker, påverkar hudens kollagen på ett negativt sätt, så huden åldras snabbare. (Precis som sol, rökning, alkohol mm…)

Och nej, det är ingen uppoffring. Det är bara härligt när man väl har kommit in i “zonen”. 🙂

 

Läs mer: 

• Mina första 100 dagar utan socker!

• Sockerfritt – bra för hjärnan. 

 

English: My sugar-free life became a little less sugar-free than I had planned after I started my detox last July. This winter/spring has been full of dark chocolate, a bit more than I needed. However, I’m back on track again!