Ekologisk hudvård. Om någon skulle säga till mig att “du får enbart använda hudvård från Dr Hauschka resten av ditt liv”, så skulle jag bli jättenöjd. Jag tycker att varumärket erbjuder så himla mycket bra för alla möjliga behov, och till bra pris. Lägsta-nivån är verkligen hög. Och sen gillar jag de örtiga dofterna och strama förpackningarna.

De har en del spännande produkter i sortimentet och min kompis Sofia har hjälpt mig att testa den här kuren som är fettfri, alltså inte baserad på olja. (Förpackningen har uppdaterats något sen jag fotade produkten.)

 

Vad: Dr Hauschka, Hudkur Sensitive, 10 ampuller, 229 kronor. 

Hudkur Sensitive är en fettfri kurbehandling för överkänslig hud med tendenser till rodnader eller vid cuperos. Kan användas dag- och eller natt. Ska förebygga och lindra svaga, eller brustna blodkärl. Innehåller vatten, eteriska oljor av ros, lavendel och rosmarin, utdrag ur gurkört, kamomill, nypon, samt trollhassel, björkaska, malakit och koksalt i förtunnad form.

Jag har testat en tio ampullers ”prova-på”-förpackning, annars säljs preparatet i 50 ampullers-förpackningar och rekommendationen är att man ska göra en kur på 1–2 månader. Kuren kommer i små glasampuller och ser ut och beter sig som vatten.

Jag använde en ampull per dag och baddade ansiktet med kuren på kvällen efter min vanliga rengöringsprocess. Den gick snabbt in i huden, och eftersom den är helt fettfri lämnade den inga tydliga spår efter sig alls.

Efter tio dagars användning kan jag väl inte skönja så väldigt stor skillnad egentligen, men jag tycker att mina ytliga blodkärl på kinderna dämpats något. Så det verkar lovande.

Betyg: 4

drhauschka_hudkur

Vi har utökat sortimentet av produkter från Dr Hauschka – spana in här. 

 

Läs mer: 

• Recension av Dr Hauschkas nya uppdaterade foundation. (Toppen!) 

 

English: My friend Sofia has helped me to try this set of Sensitive Care Conditioner from German classic Dr Hauschka, and after 10 days she saw a difference in her skin tone.