Grön salong. Jag har inte färgat håret med vanlig kemisk hårfärg på säkert 9-10 år. Mestadels har jag färgat med växtfärg – läs allt om hur det går till här – men jag har också testat halvnaturliga varianter, alltså hårfärger som är till viss del är syntetiska, men utan miljöfarliga och hälsoskadliga ämnen. Jag har testat det bland annat på Bruns i Lund – här kan ni läsa om det.

grått hår

Jag går också ibland och färgar mig på Green Heads i Birkastan, Sthlm och senast jag var där testade frisören Maria (bilden överst) en ny färg på mig. Här ser ni utgångsläget med grått i rötterna och brunt i längderna.

green heads

Den nya färgen som Green Heads använder är dansk, minns inte märket, delvis syntetisk och bygger på samma princip som New Generation-färgerna men de är fria från doft också. Färgen blandas med olika pigment för att få den färg jag vill ha, (eller som Maria föreslår, man måste ju lyssna på proffsen!) är liksom krämig i konsistensen och ska sitta en stund under en majspåse!

Dessa täcker lite bättre på de grå partierna jämfört med växtfärg, och växer ut med en ganska tydlig kant. Sen sköljs de ur, men sitter tyvärr fast en del i hårbotten, så man ser lite ut som en hund efteråt, haha. Men färgen släpper från hårbotten efter några tvättar.

harfarg

Här ser ni resultatet; snygg djup färg och sååå fin glans. En månad efter den här färgningen tittar mina grå fram i botten igen, så jag skulle behöva färga håret ganska ofta om jag vill hålla det tip-top.

Men jag är dels totalt värdelös på att vara en smart kund – ni vet en sån som bokar en ny tid hos frissan i gooood tid, så jag blir alltid lika chockad varje gång jag inser att jag behöver fylla i lite färg. Dels kostar det en del att färga på salong, så jag brukar istället fylla på mellan varven hemma själv med hjälp av växtfärg. Det funkar riktigt bra för mig, att unna mig salongsfärgning några gånger per år och sen fylla i själv.

Skillnaden mellan denna färgen och växtfärg är att växtfärgen är 100 % naturlig, den lägger sig runt hårstrået och verkar på det hår man har, alltså utgår från de egna förutsättningarna och ger mer av ett naturligt spel av färg. Jag använder antingen Cultivators eller Radico hemma.

 

Läs mer: 

Testat: ekologiska hårfärger från Cultivator’s

Ekologisk hårfärg från Radico

 

English: I treat myself to salon hair colors now and then and I do recommend a visit to Green Heads in Stockholm!