Ekologisk hudvårdssalong. I sommar var jag och familjen ute på mini-turné i Norrland och hälsade bland annat på hos den ekologiska hudvårdsterapeuten och hälsocoachen Gabriela Lexmyr på hennes salong Turkos i centrala Östersund. Detta är en av de absolut finaste salongerna jag har varit på.

turkos_salong

Själva butiksdelen är långt från alla andra, ofta sterila och trista miljöer man brukar möta i skönhetssammanhang. Här är detaljerna genomtänkta, färgen på väggar och skåp är inte automatiskt vit och framför allt är känslan här inne riktigt, riktigt bra och lyxig. Är ni i krokarna måste ni titta in!

salong_turkos Östersund

Förutom att sälja makeup och hudvård, dofter från Florascent, solskydd och nagellack, så säljs här även mer “vardagliga” produkter som tvålar, hudlotioner, hygienartiklar och mycket mer. Och de har också ett stort utbud av kosttillskott. Ser ni Gabriela bakom disken? Här är hennes blogg – mycket visdom om hud och hälsa där!

florascent_perfumes

De naturliga dofterna från Florascent är några av mina absoluta favoriter. Jag gillar flera av dofterna och här finns också möjlighet att para ihop flera av dem för att skapa en egen unik doft.

turkos_alqvimia

Gabriela gjorde först en hälsoanalys på mig, och sen följde en otroligt lyxig kroppsbehandling  med produkter från spanska Alqvimia. Under hälsoanalysen kom mina magproblem upp. Problem som jag har haft i flera år. Jag har blivit betydligt bättre av att dra ned på kolhydrater, främst i form av pasta. Nu kunde Gabriela konstatera genom massagen att magen troligen skulle må bäst av ett totalt stopp av gluten.

alqvimia_turkos

Alqvimias produkter är otroligt fina och bygger på de allra finaste ekologiska ingredienserna och en holistisk tanke om hälsa och välbefinnande. Detta är alltså terapi på flaska. Produkterna tas fram enligt gamla alkemiska principer för bästa kvalitet. Och det är helt klart att dessa är genomtänkta och fantastiskt lyxiga. Jag behöver kanske inte säga att behandlingen var underbar. Men den fick mig också att tänka ordentligt på min inre hälsa.

gabriela_turkos

Gabriela och jag har känt varandra i flera år, hon är otroligt kunnig vad gäller huden, men också allmän hälsa. Och så är hon ju sjukt naturligt snygg! 🙂

innate respons

Jag unnade mig även kosttillskott från Turkos, som Innates GI Respons som är glutamin, ett ämne som framförallt gör nytta i tarmarna där den hjälper till att läka slemhinnan, men glutamin även är bra för den allmänna hälsan.

Och så är jag – och har alltid varit  – låg i järn, så för att hjälpa till tar jag nu Innates Iron Response. Jag har ju det senaste året känt att jag inte får tillräckligt med syre till kroppen när jag är ute och springer. Vid järnbrist blir det sämre med röda blodkroppar – de som just bär syre i musklerna. Inte konstigt att jag knappt pallar att springa 5 kilometer. För inte så länge sen sprang jag en mil utan problem.

Och så köpte jag med mig av superfröt chia som jag brukar ha på min yoghurt på morgonen. Laddade med omega 3, proteiner, kalcium och järn. Ett perfekt tillskott! Med på shoppinglistan stod också probiotika, (bakterier för tarmfloran). Jag fick också med mig ett recept på gröna smoothies som jag ska dricka för att läka magen på insidan. Återkommer om den!

 

 

English: I visited the adorable salon Turkos in Östersund this summer. Such a lovely place! And Gabriela spoiled me with a fantastic body treatment with the luxurious products from Spanish brand Alqvimia. Gabriela is also a health coach and recommended that I go gluten free. Which I’ve done now for 4 weeks – and I feel so much better!