Ekologiska och naturliga stylingprodukter för håret. 

Mitt hår har tur för det behöver inte så mycket stylingprodukter tack vare en smart klippning som framhäver mitt självfall. Och eftersom jag typ aldrig fönar håret behöver jag heller inga värmeskydd. Då och då vill jag dock ha mer volym och stadga. Här är ett gäng ekologiska och naturliga hårstylingsprodukter jag testar just nu:

Maria Åkerberg, Hair Gel – en ganska klassisk hårgelé som jag faktiskt bara har testat ett par gånger. Lite lös konsistens men ändå smidig att krama in i håret. Ger stadga och funkar också för mina lockar, utan att det tynger ned. Det är mest min man som använder den här gelén och han har kort hår och tycker att gelén hjälper till att få fason på frisyren. Bra att hela familjen kan använda den!

Rahua, Voluminous Spray – en hårspray som hjälper till att skapa volym i håret, och ja, det gör den faktiskt. Jag sprayar den i torrt hår, ett par tre dagar efter tvätt när håret börjar “vissna” lite. Då skapar den lite mer stadga och textur i håret. Den har dock inget starkt hold, kan vara bra att veta, så passar bättre för dig som har tunnare och finare hår.

Care of Gerd, 10-10 Salt Definition Soft Hair Waxdet tog ett tag innan jag fick ordning på det här vaxet, jag fattade inte riktigt hur jag skulle använda det. Men det är riktigt bra! Det är mjukt, som en kräm som man applicerar i halvtorrt hår och det är lite strävt vilket är bra, eftersom det ger håret bra textur och liksom lyfter det på ett sätt. Måste säga att det passar mitt hår perfekt just nu. Hjälper till att hålla lite ordning på lockarna och ger volym, vilket uppskattas nu när håret är lite på utväxt och vår-visset. Det stelnar heller inte så där oskönt som andra produkter kan göra, utan håret är bara mjukt, men definierat. En ny favorit!

Unique, Hair Styling Gel – en här är doftlös vilket ju är bra om man är känslig, dock har den en lite trist “antiseptisk” doft istället. Men lätt att arbeta in i håret och den ger en trevlig och bra hold i håret. Men kan skapa definition och få ordning och även volym i frisyren. Den stelnar dock lite i håret, men inte så illa att det känns too much, utan det kan man sen arbeta ut. En klart godkänd gelé.

Rahua, Cream Wax – detta vaxet har uppdaterats och blivit ett vax som är mer som en skimrande salva än fluffigt och krämigt som det var förr. I håret blir det också mindre tungt och mer matt. Man kan krama in bara lite grann så får håret omedelbar definition. Det funkar jättebra i mitt halvlånga hår att användas i torrt hår, och då hjälper det mig med gardinluggen och att få ordning på lockarna. Kanske är det ännu bättre i en kortare frisyr, eftersom de håller håret riktigt bra. Bra hold så att säga, utan att det stelnar, mer en mjuk sammansatt och fast känsla. Perfekt att ta till mellan tvättarna för att få nytt liv i håret.

Bästa ekologiska stylingprodukt för håret – mina favoriter