Ekologisk CC Cream. Amerikansk märket Juice Beauty gör fin ekologisk hudvård i den lite högre prisklassen men med riktigt bra effekt. Företaget är baserat i San Fransisco och en viktig del i ingredienserna är att man använder olika typer av aktiva juicer som bas, istället för vatten. Detta är en CC Cream (color correct) som är återfuktande som en dagkräm, innehåller solskydd, och samtidigt har en makeup-effekt, alltså har den färg så att den jämnar ut hudtonen. Finns i flera olika nyanser, och eftersom täckningen inte är 100% är det inte supernoga att nyansen ska matcha perfekt.

 

Vad: Juice Beauty, Stem Cellular CC Cream, Natural Glow, 50 ml, 559 kronor. 

Smidig tub med en smal pip i metall som gör att man inte slösar i onödan på denna dyra kräm. Den är ganska fast i konsistensen, en liten klick rinner inte av handryggen. (Det är där jag alltid lägger all foundation, och därifrån tar jag sedan upp, antingen via borste, svamp eller fingrar.) Den doftar ljuvligt, tänk en vacker blomsterbukett i en apelsinlund! Den går direkt in i huden väldigt bra och återfuktar massor, huden blir härligt klibbig. Den här krämen har inte så mycket täckning, men den ger ändå en jämnare hudton och framför allt massor av lyster!

Trots att den inte är photo-proof (alltså täcker allt) ger den otroligt bra känsla i huden, och tack vare att den återfuktar så bra så slipper man torrhet och fina linjer. Jag gillar verkligen den här och i vår blir det perfekt när solen tittar fram eftersom den har spf 30. Skulle jag önska något av denna skulle det vara nååågot mer täckning, men den är ju perfekt för dig som inte alls vill känna dig “sminkad” men bara vill få mer glow och jämnare hudton. Härlig! Betyg: 4,5. 

juice beauty_cc cream

Min bloggkollega Hanna (Hur Bra Som Helst) är också supernöjd, bland annat har hennes hormonella finnar dämpats av denna. Krämen är packad med nyttiga antioxidanter, så den är inte enbart framtagen för att man ska se snygg ut, den vårdar din hud också. Fiffigt! Läs hennes recension här. 

 

Läs mer: 

• Strålande ansiktsprodukter för mogen hud från Juice Beauty.

 

English: I truly love this CC Cream from American brand Juice Beauty. Evens out the skin tone, gives plenty of moisture, great glow and has spf 30!