Ekologisk ansiktskräm.  Kora Organics är ett märke skapat av den australiska supermodellen Miranda Kerr, som i dag har sin bas i USA. Det som är unikt med hennes produkter är att samtliga filtreras genom utvalda kristaller. Just denna ansiktskräm är filtrerad genom citrin, en gulaktig kristall som sägs stå för ökad självkänsla och positivitet. När denna lanserades i Sverige fick jag en pratstund med Miranda, och hennes yogalärare höll en meditation där vi använde just citrin, och för mig blev det en kraftfull meditation for sure. Hur som helst – krämen är underbar!

 

Kora Organics, Turmeric Glow Moisturizer, 50 ml, 679 kronor. Den här ansiktskrämen är intressant! Först och främst är den stora burken med det flashiga locket  intressant, och sen är den gula härliga krämen också intressant. Ansiktskrämen är gul, fast och glansig. Burken tar för sig! Och krämen tar också för sig! Den är gul tack vare gurkmeja, som verkar uppljusande och samtidigt läkande på huden. Krämen är ett aktivt kraftpaket och innehåller bland annat extrakt från lakritsrot, probiotika, mikroalger, nonifrukt, rättikarot, olja från ett träd som heter ökendadel samt olja från avocado, havtorn, nypon- och maracuja, murumurusmör bland mycket annat!

Jag älskar den feta känslan i krämen, som när man applicerar inte alls blir så fet, utan bara riktigt skön, känns skyddande och härlig. Fukt låses in och huden matas verkligen med näring. Det känns inledningsvis att krämen är aktiv, men inte så pass mycket att jag reagerar (jag har känslig hud.) Men, vis av erfarenhet använder jag inte denna varje dag, utan typ 2-3 dagar och sen tar jag en paus. Ibland har jag den bara på natten, och ibland på dagen. Det fantastiska med den här krämen är att den passar alla hudtyper, att den återfuktar huden jättebra och att den gör den klarare och även slätare – ja, den funkar på fina linjer! Jag tror dock att krämen skulle fungera allra bäst på en något fetare hud än min, och även perfekt till en obalanserad hud, då skulle den nog komma helt till sin rätt. Jag kommer dock att fortsätta att använda den, gärna till natten, om inte bara för att känna den härliga känslan man får när man applicerar den. Tänk att en konsistens och en känsla av en kräm kan vara så trollbindande! Betyg: 5/5.  

kora-organic