Vill bara tipsa er om en smart sak! I shopen har vi ju ett gäng som jobbar med kundservice och som svarar på frågor från er och ger råd. Det kan vara allt ifrån frågor om ordrar och fakturor – sånt kan inte jag! – till frågor om nyanser av foundations eller frågor om bra schampon. Om man mailar så brukar man få svar ganska snabbt av oss, lite beroende på vilken dag och vilken tid på dygnet så klart!

På bilden ser ni mina kollegor; Katja som kan allt om ordrar, testers och returer men som också har bra koll på hela vårt sortiment. Bredvid henne står Katarina som är hudterapeut och som brukar kunna svara på lite klurigare frågor om huden och om val av produkter. Katarina svarar också på frågor i vår Skönhetspanel.

Sen är det jag som svarar på frågor när jag hinner, oftast vill man ha råd om någon produkt eller nyans eller fråga om någon ingrediens. Den blonda tjejen bredvid mig är Annelie som är marknadschef på Naturligt Snygg. Hon har koll på det mesta!

Vi har också satt ihop en smart grej på sajten som heter Frågor & Svar där vi har samlat många vanliga frågor med svar och guider som vi har gjort under åren. Spana in den här vettja!

Naturligt Snygg Frågor & Svar (Q&A) 

 

Ibland får vi mail från läsare som vill att vi ska tycka till om produkter som vi inte säljer. Man vill tex veta om något annat märke är ok att använda, eller passar dennes hud eller har bra ingredienser. Det är som ni säkert förstår svårt för oss att svara på det, det är ju mycket smartare att höra av sig till den andra shopen då. Jag har heller inte tid att analysera ingredienslistor, jag gjorde det åt många läsare i början av bloggens liv, men det tog väldigt lång tid för mig (obetald dessutom) och ofta fick jag knappt ett tack efter mina långa svar…

 

Därför vill jag istället tipsa om olika databaser som man själv kan kolla i:

• Skin Deep – en amerikansk sajt som listar många ingredienser och rankar dem från 0-10. Lite trubbig men bra att utgå ifrån.

• Shenet svensk sajt som förklarar otroligt bra och pedagogiskt om mängder med olika ingredienser. Detta var min bibel när jag började skriva om grön skönhet.

• Think Dirty – en brittisk mobilapp där du kan scanna över 1 miljon produkter för att få ett “betyg” på dem.

 

Till sist vill jag bara flika in att det är ju upp till dig vilka ingredienser du vill undvika – det kan inte jag eller kundservice hos oss bestämma. Om du är osäker så rekommenderar jag min bok “Naturligt Snygg – Så gör du en grön skönhetsdetox” som handlar om just detta.

 

Lycka till! 

 

English: In our store you can get pretty good advice on all things green beauty!