Inom ekologisk hårvård har jag hittat många nya favoriter som jag har testat under 2021. Så härligt att det finns så många bra schampon och balsam! Här är mina bästa produkter från förra året inom hårvård:

Bäst i test 2021 – hårvårdsprodukter

grön lycka schampokaka

Bästa ekologiska schampo 2021:

Grön Lycka, Herbal Heaven Örtschampo. Schampokaka från svenska företaget Grön Lycka. Doftfritt och full av olika örter som gör underverk på håret! Gnuggas mot blött hår och efter schamponering nummer två löddrar det superfint. Håret känns väldigt fräscht efter tvätt – lätt att skölja ur – och torkar inte ur håret på något sätt. Drygt, klimatsmart och effektivt! Betyg: 5/5. 

 

GILLAR OCKSÅ:
Bruns, Växaschampo, Glädjande Tillväxt. Schampot som hela familjen gillar! Doftar friskt av lime och mynta, löddrar bra och är bäst med 2 schamponeringar. Lätt att skölja ur och håret klarar sig utan balsam! Håret känns friskt och starkt och man får grym volym! Betyg: 5/5.

Maria Nila, Revive Shampoo. Doftar härligt av gurka och persika, lätt i konsistensen och lätt att massera ut i håret. Löddrar fint och håret  lämnas tydligt återfuktat, mjukt och rent. Gör rent på djupet, är ändå milt och gör håret stunsigt och glatt! Certifierat av Ecocert. Betyg: 5/5. 

maria.nila

Bästa ekologiska balsam 2021:

Maria Nila, Revive Balsam.  Balsam med en mild och fräsch doft, krämig konsistens och lätt i känslan. Lätt att fördela i håret och  återfuktar riktigt bra. Lätt att skölja ur och lämnar håret fluffigt, glansigt och mjukt. Man behöver nästan inte någon leave-in-stylingprodukt efteråt. Ecocert. Betyg: 5/5. 

GILLAR OCKSÅ:
Grön Lycka, Dream Hair Ekologisk Hårbalm.  Solid balsamkaka som är doftfri och väldigt drygt – det behovs inte alls mycket. Enkelt att bara gnugga mot håret så tar oljorna hand om håret och gör det glansigt, stärkt och friskt. Dessutom tyngder det inte ner håret utan hjälper med volym! Betyg: 5/5. 

bruns-växa mask

 

Bästa ekologiska hårmask 2021:

Bruns Växa Mask, Glädjande Tillväxt. Den här hårinpackningen är ljuvlig! Doftar underbart av lime och mynta, är lätt att fördela i håret och återfuktar direkt. Håret blir mjukt, starkt och glansigt. Kan inte svara på om den stimulerar min hårväxt,  men håret mår tydligt bra av masken. Grym! Betyg: 5/5.

salt vax

Bästa stylingprodukt 2021:

Care of Gerd, 10-10 Salt Definition Soft Hair Wax Mjukt hårvax som jag älskar! Mjukt som en kräm men som ändå ger stadga och textur. Perfekt för mig att styla håret lite lagom, då det hjälper till att hålla ordning på lockarna och ger volym, utan att stelna och bli hårt. Betyg: 5/5.