Ekologisk ansiktsvård. Jag har hittat flera härliga produkter som jag testat under 2021 som hamnar på min bästa-lista. Bland annat har jag hittat många riktigt bra ansiktskrämer, men bara en enda ansiktsolja når upp till toppbetyg under 2021. Här är mina favoriter från året som gått:

Bäst i test 2021: ekologiska ansiktsprodukter

nottnuit_glow_oil

Bästa ansiktsolja 2021:

Nóttnuit, Dew, Regenerating Face Oil. Olja från svenska märket Nóttnuit som doftar lite blommigt men milt. Och som känns underbar på huden: efter tre veckor är huden fastare, mer fuktad, mjukare, lenare och klarare. En nyckelingrediens i oljan är  bio-retinolet bakuchiol och algae alaria som är en alg med antioxidativa egenskaper. Tillsammans med en massa botaniska oljor jämnar dessa ut hudtonen och gör huden något mer fast och fuktad = glow. Små linjer suddas och huden blir stunsig och otroligt fin! Betyg: 5/5. 

borlind-rose

Bästa serum 2021:

Annemarie Börlind, Rose Blossom Vital Care. Härligt serum som består av 2 faser, en oljebaserat och en vattenbaserad som man blandar innan applicering. Doftar jättefint av ros och känns något aktivt, utan att det är för aktivt för min känsliga hud. Huden blir så härlig; återfuktad, smidig och med härlig lyster. Betyg: 5/5. 

tata-harper-superkind ansikstkräm

Bästa ansiktskräm 2021:

Tata Harper, Fortifying Moisturizer. Lyxig ansiktskräm för känslig hud utan doft. Krämen är åt mjölkigare hållet, lätt i känslan men ändå en riktigt ansiktskräm. Återfuktar otroligt fint, sjunker in bra, absorberas alltså jättebra av huden och lugnar och svalkar. Min hud älskar denna! Huden lämnas mjuk, lugn och återfuktad. Den har verkligen lugnat min hud när den har varit i uppror. Jag ser detta som en ansiktskräm för resten av livet och jag saknar inte Tata Harpers dofter i just detta fallet. Fantastisk och dyr. Betyg: 5/5. 

 

GILLAR OCKSÅ:
Annemarie Börlind, ZZ Sensitive, Regenerative Day Cream. Ansiktskräm för mogen och känslig hud som återfuktar och verkligen verkar lugnande. Superhärlig ansiktskräm som inte bara vårdar och skyddar huden, den får huden att kännas stunsig och frisk. Betyg: 5/5.  

Annemarie Börlind, ZZ Sensitive, Regenerative Night Cream. Nattkrämen i samma serie är precis som dagkrämen, lugnande, doftfri och känns otroligt behaglig på huden. Något segare i konsistensen och lite åt det fetare och tjockare hållet. När man vakar dagen efter och huden känns mjuk, smidig och lugn. Betyg: 5/5. 

Tata Harper, Water Lock Moisturizer.Lätt och samtidigt otroligt skön ansiktskräm. Dofter ljuvligt – blommigt och lyxigt. Silkeslen mot huden och absorberas bra, och håller huden perfekt – varken för fet och kladdig eller för matt. Berikad med återfuktande hyaluronsyra och det känns att huden direkt blir återfuktad på djupet. Aktiv utan att störa min känsliga hud! Betyg: 5/5. 

juice-beauty-eyecream

Bästa ögonkräm 2021:

Juice Beauty, Signal Peptides Firming Eye Balm. Underbar ögonkräm som är som en fast och oljig salva – härlig att applicera runt ögat. Känns att den är aktiv, det pirrar i huden och den stramas också upp. Jag använder denna ögonkräm mest på natten och den är underbar på kvällen, den känns så himla lyxig och omvårdande. Lämnar huden mjuk, återfuktad och små linjer är bortsuddade. Dyr, men också otroligt dryg. En av de bästa ögonkrämerna jag har testat! Betyg: 5/5. 

inika-micellar

Bästa rengöring 2021:

Inika Organic, Micellar Rose Water. Bästa rengöringen är ett smart micellärvatten som kommer i en snygg flaska i frostat glas med en lyxig guldig kork. Nice! Vattnet är superhärligt och doftar fantastiskt fint av rosor. Riktigt bra på att rengöra huden, tar bort ögonsmink utan att det svider i ögonen, och det känns också återfuktande på huden. Lyxigt, härligt och lika effektivt mot smuts som det är skönt mot huden. Betyg: 5/5. 

 

GILLAR OCKSÅ:
Urbanic, Tokyo Cleanser. Klassisk ansiktsrengöring i krämform med halvfast konsistens och med en söt doft (blommor och godis typ?). Lätt att massera ut, lösgör allt. Lika lätt att skölja av och lämnar huden mjuk, ren och återfuktad. En riktigt bra rengöringskräm! Betyg: 5/5. 

Phytomer, Cyfolia Bio Organic, Radiance Cleansing Cream.  Tjock rengöringskräm med en ganska “parfymig” doft som kan bli lite mycket. Tjock och först lite svårabetad, men gnuggar man in den ordentligt fungerar den suveränt. Den lämnar huden ren, slät och supernöjd. Betyg: 5/5. 

essence neal's yard remedies

Bästa essence 2021:

Neal’s Yard Remedies, Frankincense Intense Hydrating Essence. Snygg flaska med ett härligt essence vatten som doftar underbart, varmt, kryddigt och fräscht av frankincense. Så härligt att klappa in i huden, som genast blir återfuktad på djupet – det är som en extra stunsig hinna lägger sig på huden! Konsistensen är som ett lite tjockare vatten som har en liten geléig känsla och gör huden mjukare, slätare och jämnare. Huden får definitivt mer glow! Betyg: 5/5. 

esse-toner

Bästa ansiktsvatten 2021:

Esse Probiotic Skincare, Toner Plus. Lyxigt ansiktsvatten med både pre- och probiotika och det känns i huden att den får en slags skyddande skjuts när man sprayat detta i ansiktet. Har en fin och mild doft av vanilj och neroli. Huden känns jättefin, återfuktad och förberedd på efterföljande produkter. Betyg: 5/5. 

patyka_mask

Bästa ansiktsmask 2021:

Patyka, Pro-Collagen Lift Mask. Vit fluffig ansiktsmask i krämform som doftar av mandel och söt frukt. Appliceras på kvällen och så sover man med den och vaknar dagen efter med amazing hud! Huden får en ny klarhet, stuns och fuktnivåerna känns med fingertopparna – huden studsar! Masken innehåller växtextrakt som fungerar som retinol och som skyddar kollagenet i huden från att brytas ned. Innehåller även C-vitamin och hyaluronsyra, 2 viktiga kompisar för huden. Fantastisk! Betyg: 5/5. 

 

GILLAR OCKSÅ: Ellie & Carl, Age Zero Face Mask. Pulvermask (lakritsrotspulver, grön te, papaya, ananas, rasullera, kaolinlera och bentonitlera) som man blandar med vatten till en pasta och applicerar på huden. Och huden ser amazing ut efteråt! Klar, ren, fräsch och med ny lyster och spänst! Betyg: 5/5. 

phytomer peeling ansikte

Bästa ansiktspeeling 2021:

Phytomer, Cyfolia, Radiance Exfoliating Cream. Trevlig peelingkräm som doftar milt och fräscht. Härlig att massera in i huden och trots att kornen först känns riviga, så är den faktiskt mest behaglig på huden. Innehåller också algen cyfolia som hjälper till att bearbeta hudens lyster. Lätt att skölja av och vips så har huden fått helt nytt liv! Enkel att använda och ger grymt resultat på min hud. Betyg: 5/5. 

Här är favoriterna från 2020: 

Hannahs favoriter 2020: Bästa ekologiska ansiktsvård