Här listar jag några av de bästa ekologiska och naturliga skönhetsprodukter som jag testade under 2019. Parfym, solskydd och andra spännande grejer som inte ramlar in under de andra kategorierna.

oud caramel florascent

Bästa ekologiska parfym:

Florascent, Eau De Parfum, Oud Caramel. Liten söt och samtidigt prålig flaska i guld och parfymen doftar sött och har en tydlig ton av vanilj, men den är också sträv och muskig – sandelträ och oud – och den doftar också blommigt av jasmin. Detta är min lite spralliga och sexiga fest-parfym! Toppnot: sambac (egyptisk jasmin), ros, hjärtnot: karamell, vanilj & basnot: oud, vetyver, sandelträ. Grym hållbarhet, sitter kvar länge, livar upp och får mig att känna mig 90-tals-busig!

basta-ekologiska-solskydd

Bästa ekologiska solskydd – kropp:

Biosolis, Sun Spray SPF 30. En lättare mjölk i smart sprayflaska med solskyddsfaktor 30. Doftar fräscht och blommigt, väldigt lätt att smörja in i huden och lämnar inga vita hinnor. Återfuktar huden riktigt fint! Fri från nanopartiklar och miljö- och hälsoskadliga kemikalier och certifierad enligt CosmeBio.

 

Madara, Weightless Sun Milk SPF 20. Pumpflaska med tjockare solkräm med spf 20 som doftar fräscht av sommar; godis och bär. Lätt att massera in i huden, lämnar inga hinnor och återfuktar huden. Känns faktiskt Weightless! Fri från nanopartiklar. Ger fullspektrumskydd, är Coral Reef Safe och certifierad av Ecocert. 

Bästa ekologiska solskydd – ansikte:

Juice Beauty, SPF 30 Oil Free Moisturizer. Den här solskyddskrämen – ansiktskräm med inbyggt solskydd för daglig användning, inte enbart för dagar på playan – för ansiktet har en mild doft, lämnar inga feta hinnor, är lätt att applicera lite i taget och smälter helt mjukt in i huden. Absorberas bra och återfuktar samtidigt! Funkar perfekt över en ansiktsolja, men fungerar lika bra för sig själv, direkt på huden. Inga problem att applicera smink ovanpå.

Bästa ekologiska brun-utan-sol:

Zuii Organic, Flora Gradual Tan Body Lotion. Lätt mjölk som är lätt att applicera – bäst med appliceringsvanten – och den ger effekt efter bara några timmar. På vanlig vinterblek hud ger den en superfin naturlig färg som inte är orange, utan mer naturligt beigebrun. Själva lotionen doftar riktigt gott, inte alls som en vanlig bus, och den känns också ganska återfuktande. Om man smörjer in sig ett par dagar på raken, så har men en jättefin färg som håller sig snygg minst en vecka. Grym!

zuii_application_mitt

Bästa tillbehör/”verktyg”:

Zuii Organic, Tan Applicator Mitt.  Smart applikatorvante– som gör att bus-skum och krämer fördelas ut helt jämnt och utan linjer på kroppen. Så bra grej, mjuk och skön på huden och gör det hela så mycket enklare, eftersom man slipper kladd på händerna. Bara att tvätta med lite mild tvål och hänga upp på tork efter användning!

borlind-for lips

Bästa ekologiska läppbalsam:

Annemarie Börlind, For Lips.Grymt läppbalsam eller läppcerat med fin doft av vanilj, är lite trögt i konsistensen men ändå mjukt. Mjukgör, återfuktar och håller läpparna mjuka och fuktade under hela dagen, man behöver inte hålla på att applicera hela tiden. Bra pris och bara bäst!

pure_papaya salva

Bästa ekologiska multisalva:

Pure Papaya, Papaya Ointment. Den här tuben innehåller en seg salva som är perfekt när huden är irriterad, supertorr eller bara behöver lugn och ro. Baserad på sheasmör, jojobaolja, ringblomma som hjälper till att läka huden, och så det unika papaya-extraktet. Fet, vårdande och mild.

aroma-blends

Bästa aroma-blandningar:

Neal’s Yard Remedies, Remedies to roll Relaxation. Den här glasflaskan med rollerball innehåller en blandning av eteriska dofter som är ljuvlig! Bergamott, lavendel och olibanum (frankincense). Mumma! Och den är otroligt rogivande och lugnande, den står på nattygsbordet.

Tata Harper, Aromatic Energy Treatment. Perfekt liten flaska att ha med i väskan och den piggar alltid upp! Doftar av sibirisk tall, eukalyptus och grapefrukt – ljuvlig och ger definitivt mer energi när man behöver det.

Me Anima, Organic Meditation Oil. Den här lugnande doften använder jag faktiskt inte så mycket när jag mediterar längre, men väl när jag är hemma efter jobbet och vill varva ned.

Förra årets favoriter:

Hannahs favoriter 2018: övrig ekologisk skönhet