Jag är ingen överdriven användare av hårstylingprodukter men schampo och balsam blir jag allt petigare med. Här är de produkter inom hårvård som fick 5 i betyg av mig förra året. I kategorin schampoo har jag hela 3 favoriter som får dela på 1:a platsen – jag kan inte välja! Samma med balsam och det är bara tre olika varumärken som delar på alla favorit-utmärkelser! 

less is more lindengloss

Bästa schampo:

Less Is More, Lindengloss Shampoo. Intressant konsistens, inte geléaktig som andra schampon, utan mer krämigt, som ett balsam liksom. Men trots det är inga problem att fördela i håret och massera. Ger lite härligt lödder och håret känns rent och fräscht efter bara en tvätt. (Med många andra ekologiska schampon kör jag alltid dubbel schamponering.) Ljusbeige i färgen och med en fin doft av citrus, ceder och vanilj. Håret får stuns, känns rent och fräscht i flera dagar. Det här schampot passar mitt hår perfekt!

rahua

Rahua, Classic ShampooEn gyllene gelé som doftar varmt och örtigt av Palo Santo (Bursera graveolens). Det är lätt att fördela schampot i håret och det blir lätt lite löddrigt. En schamponering brukar räcka för mig, så pass bra rengör det håret. Otroligt härligt i håret, gör rent, ger glans och håller håret otroligt fräscht länge. Håret känns starkt, mjukt och så himla härligt. Det här gillar jag verkligen!

tabitha_james_kraan

Tabitha James Kraan, Organic Hair Cleanser Amber RoseGanska lös, lite grumlig lotion som samtidigt känns lite tvålig. Doftar ljuvligt av rosor, neroli och patchouli! Man behöver alltid två omgångar – åtminstone jag som har hår till nedre delen av halsen. Jag älskar effekten på mitt hår. Detta schampo vårdar, återfuktar på djupet och har verkligen fått mitt hår att gå från trist och torrt och friss – det är sååååå fint just nu! Ljuvligt.

thabita_leavein

Bästa balsam:

Tabitha James Kraan, Organic 4 in 1 Conditioner Amber RoseDet här är ett fantastiskt balsam! Det är vitt, krämigt, nästan lite sufflékrämigt på något sätt. Samma ljuvliga doft som schampot. Detta är dock mycket lättare att fördela ut i håret och håret suger i sig direkt. Det återfuktar, lugnar håret och tar bort friss och ger det otroligt fin glans och stuns. Det är också något man kan använda som vanligt balsam och skölja ur – men sen kan man också krama in en klick när man har torkat håret en aning. Då fungerar det som en leave-in-stylingkräm. Grymt!

lessismore_shampoo

Less Is More, Lindengloss ConditionerBalsamet är krämigt och ganska kompakt. Har samma intressanta doft som schampot i samma serie, men kanske lite mer syrligt av lime och ceder? Det är mycket lättare i håret än vad man kan tro. En del krämiga balsam kan kännas lite för feta, men detta känns snarare enbart återfuktande och vårdande. Lätt att skölja ur och lämnar håret fräscht och med glans. Gillar! 

flower whip_less is more

Bästa leave-in-produkt:

Less Is More, Flower WhipDetta är en närande kräm som fungerar som ett leave-in-balsam som verkar anti-friss. Doftar friskt av ylang ylang, geranium och apelsin – så nice! Jag tar en klick och kramar in i halvtorrt hår och när håret torkar blir det lockigare, mer sammansatt och definitivt mindre frissigt! Jag älskar den här, eftersom håret ser så mycket friskare, tjockare och mjukare ut.

rahua_control

Bästa stylingkräm

Rahua, Control Cream Curl Styler. Den här stylingkrämen är lite åt det fluffiga hållet och doftar som Rahuas övriga produkter, lite rökelse och det är palo santo som ger den doften – otroligt fin! Den är lätt att krama in i halvtorrt hår, alltså efter tvätt, och håret får genast stuns och spänst i självfallet. Men det som är extra bra är att håret verkligen återfuktas. Det räcker med en liten klick (tänk er en gammaldags 50-öring), så den är dryg. Jag kramar in den i håret och sen låter jag det självtorka. Jag gillar att den får håret att dels kännas mindre torrt, men också att håret får fin stuns, det ser mer ut som att jag har en frisyr, lockarna är liksom sammansatta och snygga och ev frizz är borta!

 

Läs mer: 

 

• Mitt bästa ekologiska smink från 2018. 

 

English: Here are the best products for my hair that I tried during 2018.