vd och grundare av svenska ekologiska hudvårdsmärket Estelle & Thild.

Du började med att ta fram Estelle & Thild:s barnprodukter när du själv blev mamma. Varför tyckte du att det var viktigt för dina barn?

– Huden tar upp över 60% av det man smörjer in den med och barns hud är extra känslig. I dag kommer barn i kontakt med allt fler kemikalier. Ett schampo kan innehålla 25 olika kemikalier och dessa kan ha effekter man inte känner till. En del syntetiska kemikalier kan orsaka allergi, störa hormonbalansen och är inte nedbrytbara – de förstör både kropp och miljö. Jag ville helt enkelt inte utsätta mina barn (och inte andras heller) för allt det här i så tidig ålder. Det var också viktigt för mig att certifieras av en tredje part. Vi valde Ecocert som är Europas och USAs största oberoende certifieringsorgan.

Nu har ni gjort en serie hudvård för vuxna också. Hur har den mottagits?

– Vi märkte snabbt en stor efterfrågan efter milda produkter även för vuxna. Många med känslig hy har svårt att hitta mild hudvård i dag, även produkter med naturligt innehåll kan vara starka och irritera huden om de innehåller för många starka växtextrakt.

Vad anser du om ekotrenden? Är den här för att stanna eller är den en tillfällig fluga för folk som har råd?

– Vår ambition är att alla ska kunna använda våra produkter. Ekologiskt ska inte vara en lyxvara. Om endast ett fåtal personer har råd med ekologiskt gör det ändå ingen skillnad för miljön. Däremot kommer vi alltid att använda oss av ingredienser utav högsta kvalitet, och det gör att vi inte kan sälja dem alltför billigt heller. Ekologiskt är definitivt här för att stanna och något för alla, men det blir snarare en hygienfaktor i framtiden.