delägare av franska ekologiska hudvårdsmärket Kibio som han grundat tillsammans med Pierre Caban.(Laurent är till höger)

Din kollega Pierre Caban har 20 år i skönhetsindustrin bakom sig. Vilken är din bakgrund?

– Jag har jobbat hela min karriär inom handeln och de senaste sju åren inom skönhetsbranschen, bland annat på L’Oreal. 2005 slutade jag på mitt dåvarande jobb inom Esthederm/Bioderma-gruppen för att starta Kibio tillsammans med Pierre. Vi ville båda skapa något som var naturligt och äkta med bra kvalitet.

Era produkter har höga halter av naturliga ingredienser. Vad är hemligheten?

– Vi använder så mycket naturliga och ekologiska ingredienser som möjligt. Att det är högt naturligt innehåll bygger på en unik sammansättning av 4 råmaterial:

  1. – destillerat blomstervatten – som fungerar anti-inflammatoriskt, ökar cirkulationen och renar.
  2. – eteriska oljor – den mest effektiva beståndsdelen från växter, som har antiseptiska och förnyande egenskaper.
  3. – naturliga extrakt – rötter, bark, löv, blommor, lera och frön som alla väljs utifrån sina unika egenskaper.
  4. – naturliga oljor -utvunna från frön eller frukter från oljeproducerande plantor. Koncentrerad källa av fettsyror och vitaminer.

Kibio ägs till viss del av Clarins och Estée Lauder äger Origins. Är detta ett nytt sätt för större företag att rena sitt gröna samvete, eller tror du att de drivs av ett genuint intresse?

– Clarins äger 60 % av Kibio, och det är ett märke som alltid har använt sig av naturliga plantextrakt, därför är det legitimt för Clarins att engagera sig i detta växande segment.

Vilka trender ser du inom den gröna skönhetsindustrin?

– Det naturliga segmentet är det enda som faktiskt växer och jag tror att det inom fem år kommer att stå för 20-30 % av den totala skönhetsmarknaden. Mindre märken kommer troligen att försvinna eftersom de inte kommer att kunna upprätthålla kriterierna för vad som gäller för ekologisk produktion, och jag tror att vi får se en viss koncentration på marknaden.

Till sist – när får vi se Kibio Organic Makeup?

– Attans… det är ju hemligt! Inte under 2010, men under nästa år lanserar vi nya innovativa produkter!