vd, grundare av och produktutvecklare på svenska närproducerade märket Wise.

Du har arbetat med att utveckla oljor och andra produkter på Axelsons gymnastiska institut – hur hamnade du där?

– Jag hamnade på Axelsons på grund av mitt intresse för alternativa terapier, hudvård och aromaterapi och för att jag såg en potential att få igång vettiga produkter till alla terapeuter. Det fanns inte då, 1991 när jag började titta på utvecklingsmöjligheterna.

 

Nu tillverkar du din egna ekologiska hudvård. Varför är det viktigt att den är ekologisk?

– Kort handlar det om ett vägval. Huden äter det vi smörjer den med. Planeten fylls på med det vi spolar ut i våra badrum. Vi köper kosmetik för 15 miljarder kronor per år bara i lilla Sverige och vi använder cirka 12 produkter per person och dygn i Sverige. Endast 2 % av dem är ekologiska! Mineraloljor och syntetiska ingredienser, parfymer och andra kemikalier lagras i våra kroppar och i vår natur. Det är dags att göra något åt det. Mina tankar får numera stöd i olika forskningsrapporter om att bland annat mineraloljor är skadliga.

Vad kan du själv inte leva utan att ha i ditt badrumsskåp?

– Det finns inga produkter som jag inte kan leva utan – inte ens Wise! Men jag tycker att det är jobbigt att undvara ansiktsvattnet och serumen. Jag har allihopa i badrumsskåpet och byter hej vilt efter humör. Likaså Wise duschgelé är helt oumbärlig.