Jag har alldeles glömt bort att berätta om en riktigt härlig spa-upplevelse på då nyöppnade Smådalarö Gård förra året! Jösses! Smådalarö Gård ligger i Stockholms skärgård och var länge ett konferenshotell, men i och med den nya spaanläggningen så gissar jag att fler hittar ditut. De har nyligen vunnit pris för sitt spa, så jag tänker att allt fler kommer att få upp ögonen för denna pärla.

smådalarö spa

Spaanläggningen öppnade i augusti förra året, och är en av de större anläggningarna i Stockholmsområdet. Det är otroligt fint inrett och så avslappnande miljö… Otroligt fina materialval och vackra möbler. Det gör verkligen sitt till att man slappnar av ännu mer.

anda gua sha kerstin florian

Jag hade lyxen att få testa en behandling för Damernas Världs räkning (jag skriver om hälsa och skönhet i DV), deras signaturbehandling som de kallar Anda lyx-ansiktskur med gua shamassage, skapad av svenska spadrottingen Kerstin Florian. Produkterna som används är naturliga och ekologiska.

Hudterapeuten Hanna börjar med att dra gua sha stenarna på min rygg när jag sitter upp på bristen först, från ryggraden och utåt sidorna, så skönt! Sen får jag ligga ned och behandlingen liknar mer en vanlig ansiktsbehandling med rengöring av ansikte och dekolletage. Efter det jobbar Hanna med stenarna i först i dekolletaget, med båda samtidigt från mitten och utåt sidorna. Hennes tryck är lätt men ändå stadigt och här börjar jag nu att svälja. Ett tecken på att lymfsystemet har kommit i gång. Och det är just det som är en av gua shamassagens fördelar, att den kan stötta lymfsystemet så att huden håller sig frisk.

Även i ansiktet arbetar Hanna från mitten och låter stenarna glida utåt mot öron, hals och hårfäste för att hjälpa med dräneringen. Hon håller dem tätt mot min hud, och går igenom hela ansiktet från pannan ned till halsen. Stenarna glider runt ögonen, över kinderna, ut mot käkarna och under hakan. Och resultatet syns direkt. Borta är mina linjer i dekolletaget, jag har mycket mer lyster i huden, även linjer i ansiktet suddas, och huden känns mycket mer fast. Rekommenderas! Så lyxigt att låta någon annan ta hand om sig en stund.

smådalarö spa

Spaanläggningen är verkligen lyxig, med hållbara och vackra material och den vackra naturen precis utanför. Jag bodde på ett superfint rum där man inte snålat med något när det gäller inredningen; tunga ekdörrar, vackra tapeter och badrum som är superlyxiga med en liten gammaldags feeling. Väldigt fint och skönt att det inte är supermodernt, utan att man har tagit hänsyn till den gamla herrgården som fortfarande står kvar. På spaat finns flera olika bastuar, pooler både ute och inne och även avslappningsrum med en öppen eld. Underbart!

LÄS MER: 

Gua sha sten – hur använder man det?