Nyligen blev jag inbjuden till en lunch hemma hos trädgårdsmästaren Victoria Skoglund, känd från TV4 och ägare av Zetas, en ljuvlig handelsträdgård i Stockholm. Victoria är ambassadör för Weleda och bjöd in oss för att dels fira att Weleda firar 100 år (!) och dels för att fira lite nyheter.  En av dem ser ni i bilden ovan: Skin Food Body Lotion som snart lanseras. (Alla bodylotions kommer i uppdaterad formula och i nya förpackningar!)

Vi var några skönhetsredaktörer och skribenter som samlades hemma hos Victoria strax utanför Stockholm. Så ljuvligt läge alldeles vid en sjö.

Vi åt lunch i Victorias fina växthus först, sen berättade medarbetare från Weleda lite om historien, hur det började för 100 år sen, och så storyn om deras hero product – Skin Food som funnits sen 1926. Visste du att det säljs en Skin Food världen över var 5:e sekund?!

Victorias trädgård var helt fantastisk. Hon berättade sen med arbetet att skapa trädgården, något som tagit några år. Hon arbetar med något som kallas bokashi, som är ett sätt att göra egen näringsrik jord. Enligt henne är det det viktigaste om man vill lyckas med sina odlingar – att jorden är näringsrik och hälsosam. Hon förespråkar ekologiskt, och hon planterar gärna växter som bina gillar = för ökad biologisk mångfald. Och i Victorias trädgård surrade verkligen av liv.

Victoria avslöjade sen sina favoriter när det kommer till hudvård: Weledas mandelolja som hon blandar med Skin Food till natten och havtornsoljan för kroppen. Det bjöds också på tårta i form av den klassiska Skin Fooden!

weleda 100 år

Jag är ju ett stort fan av flera av Weledas produkter och det lilla jag än så länge hunnit testa av Skin Food Body Lotion är ingen besvikelse. Så underbart att detta företag fortfarande finns, att de fortsätter att utveckla naturlig hudvård som doftar så himla härligt och verkar så bra på huden.
100 Years of connecting people with nature – vilken bra och passande tagline! 

STORT GRATTIS WELEDA! 

Läs mer: Mina favoriter från Weleda: 

Bästa ekologiska produkter från Weleda – mina 36 favoriter