Jag fattar inte att åren flyger förbi så fort! 2016 har varit ett otroligt häftigt och omvälvande år! Ovan ser ni ett stort reportage om min bok och naturliga skönhetsprodukter i tidningen Mama tidigare i år.

 

Jag har gjort många saker för första gången i livet i år:

• Firat utgivningen av min debutbok! (Hallå – vad hände?!)

• Signerat böcker åt läsare.

• Stått i TV och pratat om min bok.

• Ställt ut flera av våra ekologiska skönhetsprodukter tillsammans med mina kollegor och på en skönhetsmässan Sthlm Beauty Week.

• Föreläst med bästa Emma Bergqvist på skönhetsmässan Acadermia.

• Blandat egen parfymolja hos Weleda.

• Varit i riksdagen och talat om hållbar skönhet.

 

Jag lämnade också mitt jobb som publisher på Metro Mode i våras – ett jättekul uppdrag som innebar att jag satte de digitala innehållsstrategierna, byggde upp en organisation av webbredaktörer, frilansar och bloggare, satte trafikmål, satte designmål, satte intäktsmål och ansvarade för intäkter och utgifter. Det jobbet resulterade i en helt ny sajt med nytt innehåll, dubblad trafik och dubblade intäkter på ett år. Jag är superglad att dåvarande ledningen på Metro litade på mina visioner! Och så glad att jag fick jobba med ett superteam på säljavdelningen, redaktionen och utvecklingen.

 

Numera är jag konsult på Aller Media och hjälper dem med det som heter influencer marketing. Mitt uppdrag innebär att jag sätter strategier för hur mediehuset ska jobba med bloggare och andra profiler. Så mycket av min tid går åt att styra upp kommersiella samarbeten och kreativa affärer mellan företag och bloggare på Elle, Café och Femina, bland mycket annat. Just nu bygger jag upp en organisation av säljare och produktionsledare som ska jobba med detta framledes.

 

Och förutom det jobbar jag ju med mina 5 kollegor på Naturligt Snygg. Vi flyttade nyligen till nya superfina lokaler på Södermalm i Stockholm – lovar att ni ska få se lite hemma-hos så snart vi har skruvat ihop alla möbler…

 

Nästa år är något oskrivet. Jag konsultar några månader till på Aller Media, sen vet jag inte vad som händer. Jag har ett par föreläsningar inbokade, och så planerar vi så klart för vår Green Beauty Day i maj!

 

Tack alla läsare för att ni har orkat med mig även i år. Tack för att ni läser, mailar och kommenterar. Hoppas ni får en fantastisk nyårsafton och att vi tillsammans får ett grymt 2017!

 

Här är ett inlägg jag skrev för typ ett år sen, med mina önskningar för 2016. Det bidde tyvärr inte så mycket med dem…

 

English: Wow! What a year! I’ve done some amazing things that I never thought I’d do. And it’s gone so fast. Looking forward to be writing for you another year. Thanks for stopping by!