GLOW UP. Är du ute efter ett snabbt sätt att få super-glowig lyster i din hud inför för sommaren? Jag har några tips som kan hjälpa dig! Det finns en snabb version på ca 30 minuter, och så finns det en version som tar en vecka – perfekt för dig som behöver en glow up inför en tex ett bröllop, en fest eller något annat viktigt event. 

 

GLOW UP – Tricken som ger dig lyster i huden på en vecka: 

Har du en vecka på dig till din glow up finns det stora möjligheter att se resultat! Passande för dig som har ett event som är på intågande och har tid och möjlighet att förbereda huden under några dagar för din speciella händelse. Gör så här:

• Ta bort gluten och socker från din kost + även mejerier som mjölk, yoghurt och fil om möjligt. Och var inte orolig – inget konstigt kommer hända, du kommer bara att känna positiva “biverkningar” som lugnare mage, klarare hud, färre plitor, förminskade påsar under ögonen, ljusare hud under ögonen, färre röda partier och förminskade porer.

• Använd peeling och en exfolierande ansiktsmask i början av veckan, så att du kan få bort döda hudceller och ge huden lite fukt och spänst. Men det räcker med 1 gång, sen kan du bara mata på med fukt resten av dagarna!

• Köp en vegetabilisk ansiktsolja, till exempel arganolja, mandelolja eller morotsfröolja tex, och ge dig själv en lugnande ansiktsmassage på kvällen. Applicera några droppar på fuktad hud och massera huden enligt denna metod. På så sätt sätter du fart på blodcirkulationen i huden, och du stimulerar cellförnyelse! Och självklart kan du använda ansiktsolja som ett serum på dagtid eller till kvällen. Här hittar många bra ansiktsoljor.

• Börja varje måltid med en liten grönsallad (isbergssallad gills inte) och satsa på mycket gröna blad från spenat, ruccola och mangold tex. Även till frukost om du har möjlighet! Finns ju numera färdiga blandningar i påsar i butikerna. På så sätt bidrar du till en massa nyttiga vitaminer och mineraler som ger huden näring inifrån. Dessutom förbereder du magen för en förbättrad matsmältning = glad mage = glad hud! (Och resten av kroppen blir också glad!)

• Sov med fuktmask varje natt. Ett smart sätt att boosta fukthalten i huden är att sova med en fuktmask på nätterna under en vecka. Applicera bara fuktmasken istället för nattkräm efter du har rengjort huden på kvällen. (Du kan absolut ha ett par droppar ansiktsolja under.) Bara att skölja av på morgonen! Min favorit hittar du här.

• Drick minst 1 liter vatten varje dag och undvik läsk, saft och andra sötade drycker. Och undvik alkohol under denna vecka, eftersom det har en uttorkande effekt på huden. Det är allra bäst att fukta huden inifrån med vatten.

• Mobilbanta under denna veckan också, så att du kan optimera din skönhetssömn. Om huden får ordentlig vila så orkar den bättre förnya sig under natten och dessutom lindrar du mörka ringar. Påsar under ögonen har du redan tagit hand om i första punkten!

• Ta en långpromenad ute i naturen, eller ett svettigt träningspass på gymmet och andas djupt ned i magen fem minuter om dagen. Och njut av förvandlingen!

 

Vill du fördjupa dig inom lyster och glow för huden – spana in min bok, “Hello Glow – vägen till strålande hud”

Nedan kan du läsa mina bästa Glow-tips om du bara har 3o minuter på dig!

hello_glow_hannah

 

GLOW UP – fixa glowig hud med lyster på 30 minuter! 

• Peela huden så att du blir av med hårdhet och döda hudceller.

• Lägg en sheetmask på huden och låt verka 10 minuter. Ett tips är denna K-Beauty arkmask.

• Applicera ansiktsvatten, tryck in ett par droppar fuktserum, följt av ett par droppar ansiktsolja och tryck in i huden. Nu har du återfuktat huden ordentligt i flera härliga lager. Fuktad hud = mer glow!

• Skimrande primer före smink. Alltså, det kanske låter lite mycket, men den här primern är så otroligt bra – ger verkligen en strålande naturlig lyster.

• Applicera valfri foundation – kanske en med inbyggd lyster? Här finns en mineralbaserad med inbyggt skimmer. 

• Ta sen fram din skimrande highlighter och dutta ut på näsryggen, kindbenen och under ögonbrynet. Ett annat trick är att blanda din skimrande highlighter med din foundation, eller applicera din skimrande highlighter under foundation. Här hittar du mina absoluta favoriter. 

• Bronzer med mera. Jag brukar också se lite mer glowig ut med en concealer under ögonen, en skimrande rouge, eller en bronzer nu på sommaren – och kanske ett skimrande setting powder? Här hittar ni en superfin bronzer.

• Avsluta med fukt! Ett annat trick för att verkligen se glowig ut är att spraya ansiktet med ett ansiktsvatten, tex rosenvatten, efter du lagt din makeup. Inte för nära så att du blir blöt, utan låt det bara regna försiktigt i ansiktet – ger så fin lyster! Och dessutom hjälper det till att hålla sminket i ordning. Härligt rosenvatten finns här.

Lycka till – och You Glow Girl! 

Så får du glow i huden – med smink!

Hur får man glow i huden? Testa en naturlig ansiktsolja!

Hur får man glow i huden? Testa ett serum med C-vitamin!