Ekologisk brun utan sol. Jag har skrivit några gånger om min vitiligo, en autoimmun sjukdom som gör att cellerna i huden slutar att producera melanin, och som gör att jag fläckvis blir vit i huden. Detta syns bland annat på händer och fötter.

Ibland vill jag korrigera detta och testar då och då brun utan sol. Här är en trio som står hemma hos mig just nu:

 

Eco By Sonya, Face Tan Water, 100 ml, 379 kronor. Detta är ett ansiktsvatten med bus-effekt som man applicerar på huden och sen ska man helst inte duscha eller tvätta sig på 8 timmar. Det är som ett orangefärgat vatten som knappt har någon doft. Jag har testat detta på mina händer, till natten och vaknat dagen efter med bra färg. Har inte vågat ha detta i ansiktet dock. (Hade man inte sånt här förr, typ kastanjevatten?)

ekologisk_bus

Maria Åkerberg, Tan In A Bottle, 100 ml, 199 kronor. Jag vet inte om det är handhavandefel från min sida, men jag har svårt att få ut någon kräm från den här flaskan. När den väl kommer är den ganska “blöt” och doftar väldigt fräscht av lavendel och citrongräs, men ändå har den en tydlig bus-doft. Jag smörjer in händer på kvällen och dagen efter har huden fått en något mörkare färg. Ganska mild bus-effekt med andra ord. Sen tycker jag nog att det är ganska lätt att tvätta bort den här färgen. Inte helt såld men kanske bra för dig som vill ta det försiktigt. Verkar ha kommit i en ny smartare plasttub.

 

Lovea, Autobronzant Spray, 125 ml, 159 kronor. Smidig sprayflaska med ett vatten som tyvärr inte doftar så särskilt gott. Det är också lite svårt att veta hur det blir när man bara sprejar på huden på kvällen. Men faktum är att det blir en riktigt fin färg, utan ränder och med en riktigt fin nyans, som inte ser konstgjord ut. Den här kan man spraya på sig när man sitter på jobbet framför datorn, och efter någon timme ger den effekt. Den här gillar jag!

 

Läs mer: 

• Fler ekologiska brun utan sol, några favoriter.

 

English: With the loving help from natural and organic self tanning products it’s possible to work all summer and still look sun kissed!