Inlägget innehåller reklamlänk till Naturligt Snygg & Eteritique. 

På våren och framför allt på sommaren behöver min hud mycket mer fukt än annars. Och mindre fett. Den tenderar att bli irriterad, jag får blemmor och den är mycket mer obalanserad på vår/sommar. Delvis kan det säkert vara hormonellt, men huden tycks verkligen ställa om på sommaren och signalerar tydligt sitt behov. Jag använder enbart olja till natten och fuktserum istället på dagen.

Så operation MEGAFUKT sattes igång för några veckor sen, tillsammans med stärkande kosttillskott för huden, och efter bara ett par veckor så kom huden i balans. Här har jag använt 3 hjälteprodukter från Neal’s Yard Remedies, som var och en är suveräna, men som tillsammans har skapat en magisk hud för mig!

Min rutin har sett ut så här: 

  1. Tvätt
  2. Ansiktsmist
  3. Essence
  4. Serum
  5. Ansiktskräm

nyr_fuktbooster

Neal’s Yard Remedies, Hyaluronic Acid Hydrating Booster, 25 ml, 345 kronor.  Ett gelliknande serum med återfuktande hyaluronsyra som jag alltså använder efter mist och essence (jag använder essence-vattnet på bilden ovan, med den fina guldkorken – Frankincense Intense Hydrating Essence som jag ÄLSKAR) och jag brukar ägna mig en stund åt att klappa in detta i huden. Klappar extra mycket där huden behöver extra stöd som tex längs käklinjen och på kinderna.

Det återfuktar huden jättebra, men serumet är inte så återfuktande att det liksom står på egna ben, det behöver en efterföljande produkt (det gör majoriteten av alla serum) som liksom låser in allt. Då kommer serumet verkligen till sin rätt. Genomskinligt i färgen och ganska doftlöst. Passar en känslig hud som min bra och håller vad den lovar! Betyg: 5/5. 

nyr_hydrating cream

Neal’s Yard Remedies, Frankincense Hydrating Cream, 50 ml, 415 kronor.  Detta är en klassisk ansiktskräm från Neal’s Yard Remedies som har liksom gått lite under radarn för mig, jag har snabbtestat den lite för länge sen, men nu har jag gått all in. Och det är jag glad för! De första två veckorna känns detta som en supertrist ansiktskräm som inte gör någon nytta alls, och sen ser man bara hur huden fullkomligt strålar!

Den är fast i konsistensen, doftar jättehärligt av frankincense och den tar en stund på sig att absorberas. Man blir liksom vit av den, men det gäller bara att ha tålamod och så småningom har man lyckats massera in allt i huden. Den känns inte så verksam, men det är den! Den låser in fukt i huden, och den jobbar tillsammans med de andra produkterna på jämnhet i huden, den lugnar huden och den håller den verkligen fuktad länge. Snacka om slät och lystrig hud. Underbar! Detta är en ansiktskräm som jag vet att jag kommer att återkomma till igen! Betyg: 5/5.