Ekologisk hudvård. När jag först fick information om att det brittiska hudvårdsmärket Neal’s Yard Remedies hade lanserat en ny serie produkter som skulle vara bättre och mer effektiva än deras fantastiska serie Frankincense Intense tänkte jag att det inte skulle vara möjligt. Frankincense Intense Cream är nämligen den bästa ansiktskrämen någonsin.

Men, jag fick äta upp min skepsis. Detta är ett serum och en ansiktskräm som faktiskt är bättre ändå. (Hur det nu är möjligt, vet jag inte, men innehållet lär ju ha med saken att göra…)

frankincense_eterisk olja

Hjälte-ingrediensen är som namnet antyder frankinsence som är en eterisk olja man tar från harts från trädet Boswellia Sacra som bla växer i Oman. Denna olja har flera positiva egenskaper, bland verkar den lugnande, så man sover lite bättre! Neal’s Yard återanvänder också restprodukten av hartsen som är rik på antioxidanter – boswelliasyran – och den blandas med flera aktiva växtämnen till ett så kallat komplex som de sen använder denna serie. Potent är ordet!

frankinsence_intense_lift_nyr

Neal’s Yard Remedies, Frankincense Intense Lift Cream, 50 ml, 989 kronor. Samma vackra blå glasburk som NYRs vanliga produkter men denna gång med ett guldfärgat lock – lyxigt! Krämen är lätt i känslan, inte fast men heller inte rinnande eller som en mjölk. Den har en underbar doft av av just frankincense, men jag anar också bergamot och citrus. Den här krämen är packad med så många fantastiska ingredienser – därav priset – och allt för att hjälpa huden att lyftas, återfuktas, mjukgöras och förnyas. Hyaluronsyra, gurkmeja, boswelliasyra, oljor från druvkärnor, argan, macadamianöt och rincin bland mycket annat. Efter bara ett par dagar av den här så jämnas huden ut synbart, hudtonen också efter ett par veckor. Huden känns helt galet plumpad, fast, mjuk och porer är bortblåsta. Den här krämen använder jag för sig själv, med olja under eller tillsammans med serumet. Det är magiskt att se effekten av en kräm så snabbt. Den ska enligt undersökning med flera som testat den – länk här – också verka lugnande, så man sover bättre av den. Och ni vet ju vad bra sömn gör för huden. Betyg: 5. 

nyr_intenselift

Neal’s Yard Remedies, Frankincense Intense Lift Serum, 30 ml,  1 169 kronor. Jag var orolig för detta serum, eftersom jag har något känslig hud. Och de första dagarna upplevde jag att huden reagerade, jag såg små röda prickar i huden men ingen obehaglig känsla. Efter några dagar lugnade huden ned sig och det var som att serumet och huden kom väldigt bra överens. (Man ska inte ge upp direkt när man testar nytt!) Det är ett mjölkigt serum som inte är oljigt (innehåller så klart olja) utan mer som en lotion i känslan. Samma doft av frankincense, kanske lite tydligare och lite starkare än krämen och den går lätt in i huden. Väl absorberad känns det direkt att huden är betydligt mer fuktad. Jag skulle lätt klara sig enbart med denna, men med krämen känns det mycket mer sammansatt på något sätt. De är framtagna att verka ihop och effekten känns tydligare med dem ihop. Packad med hyaluronsyra, gurkmeja, boswelliasyran men också mikroalger, linfröolja och baobabolja.

Det här serumet lyfter, förbättrar och jämnar verkligen ut huden på ett sätt jag aldrig har varit med om. Jag har även använt det på min hals som jag nyligen opererade, och jag kan känna direkt att huden stramas upp, helt galet! Detta serum är också drygt, en ärta räcker bra till hela ansiktet. Och förutom lyft, mjukhet, fukt och bara “ny” hud, så ger serumet också en f a n t a s t i sk lyster. Trist, slapp hud får spänst, och ser levande ut. Betyg: 5. 

 

Sammanfattning: Dessa produkter är lyxiga, dyra och jag hade höga förväntningar. De möttes med råge – har aldrig upplevt hudvård med så snabba synbara positiva effekter på huden. De är också dryga, så de räcker länge. Helt klart något av det allra bästa jag någonsin har testat. Och perfekt för dig som inte är intresserad av oljor! (Har du väldigt känslig hud tycker jag ändå du ska vara försiktig, man kan reagera på aktiva ingredienser.)

 

Neal’s Yard Remedies har genomfört studier på just serumet som visar efter 4 veckor : 
83% tycker att deras hud har fått ett synligt lyft* **
83% tycker att deras djupa linjer och rynkor har blivit mindre synliga* **

*Baserat på konsumenttester på  100 kvinnor under 4 veckor

**Baserat på kliniska tester

 

English: WOW! Never seen such fast visible results in my skin before! This duo from British brand Neal’s Yard Remedies is just great!