Ekologisk foundation och BB Cream. Italienska Puro Bio gör plånboksvänligt ekologiskt och naturligt smink som fungerar riktigt bra. Här har jag testat en flytande foundation och en BB Cream som är riktigt bra för sina respektive pris.

 

Vad: Puro Bio, Sublime Foundation, 02, 30 ml, 125 kronor. Enkel plasttub med skruvkork som innehåller en flytande foundation som doftar tydligt av mineraler men också lite sött och blommigt. Den här krämen är ganska fast i konsistensen, en klick av denna sitter stadigt kvar på handryggen. Nyans 02 går en anings mot en lite mer rosa eller aprikos ton – men nyansen är ändå att betraktas som neutral, skulle jag säga. Den passar mig bra just nu när jag är fortsatt vinterblek. Ger bra täckning, men behöver jobbas in fort i ansiktet eftersom den stelnar snabbt. Jag har testat att använda fingrar men också stipplingborste och det senare fungerade bäst. Foundation ger ett ganska matt resultat, den innehåller inget skimmer och har bra hållbarhet. Kan byggas upp för mer täckning, men det gäller att grunda bra, eftersom den kan bli lite kakig om det blir för torrt i underlaget. En mycket prisvärd och fullt godkänd foundation. Vegan. Betyg: 4. 

purobio foundation

Vad: Puro Bio, Sublime BB Cream, 01, 30 ml, 125 kronor. Samma enkla plasttub med en lite mer lös kräm som doftar ganska likt foundation; mineraler och en trevlig blomdoft. Förutom att den är lite lösare i konsistensen är den också lättare i känslan, mer som en tonad dagkräm. Det är också lite mer glans i BB Creamen, och den blir lite mer lystrig på huden. Trots att nyansen känns överväldigande ljus – jag har aldrig den ljusaste nyansen – så tonar den in bra i huden när man jobbar in den. Den har ju inte 100 % täckning, så därför behöver inte nyansen vara en perfekt match. Många naturliga BB Creams brukar också anpassa sig efter huden och liksom smälta in bra. Den här har så klart inte samma hållbarhet som foundation, men huden hålls fuktad och får lite mer lyster och resultatet ser mer naturligt ut i huden. Jämnar ut hudtonen bra. Även detta är en mycket prisvärd produkt, även om jag hade önskat ännu lite mer lyster och den känns inte så vårdande, har blivit lite “torr” på ytan under kalla dagar i vintras av denna. Hade ju också älskat en uttalad spf. Vegan. Betyg: 3,5.

purobio_primer

Läs mer: 

• Recension av ekologiska makeup primers från Puro Bio. (Gillar!) 

• Mina bästa foundationborstar.

 

English: Italian budget brand Puro Bio makes really affordable natural and organic makeup. Not the most stylish ones, but a real steal!