Ekologisk foundation. Här har jag testat två olika nyanser av foundations från Lavera – som passar bra för mogen hud! När man har kommit upp i min ålder gäller det nämligen att vara noga med vad man applicerar på huden – och hur! En foundation kan framhäva linjer på ett väldigt osmickrande sätt, och hela huden kan se helt kakig ut. Därför kör jag efter devisen less is more. Verkligen så sant just nu!

När jag skulle välja nyans blev det svårt för mig, så jag skaffade mig hela 3 olika för att jag tyckte att det var så svårt att se på Laveras egna bilder hur de olika nyanserna egentligen ser ut. Detta är en fantastisk foundation på alla sätt och vis – men Lavera är tyvärr inte världsmästare på nyanser. Ni ser också på de olika bilderna hoppas jag – ibland är det svårt att fånga nyanser på bild.

lavera_swatches

Lavera, Hyaluron Liquid Foundation, Cool Ivory, 02, 259 kronor. Detta är den näst ljusaste av alla, och den passar mig bra. Den är kall i tonen tycker jag (namnet antyder det också ju) och lite mer aprikos/neutral.

Konsistensen är fast, men samtidigt lätt, nästan lite fluffig, och den är väldigt lätt att applicera med fingrar i huden. På huden återfuktar de genast och kapslar in huden i en härligt glowig “mask”. Vet att det inte låter bra, men jag menar det på ett bra sätt! Jämnar ut hudtonen, smälter in i huden och bara slätar ut den. Ger ett riktigt bra hållbart resultat, med en snygg finish på huden länge. Jag älskar ju när det är lite lyster, och den lämnar huden med en lite glansig glowig finish. Gillar man inte för mycket glans är det bara att pudra ned, huden behåller sin glow ändå. Den är berikad med hyaluronsyra och det är därför den håller huden fuktad hela dagen! Och som sagt, hållbarheten, att den håller huden mjuk och smidig hela dagen är ett plus. Jag uppskattar verkligen hur lätt den smälter in i huden, att den är dryg, ger ett snygg och naturligt resultat – och priset! Detta är ju ett kap!

 

Lavera, Hyaluron Liquid Foundation, Warm Nude, 03, 259 kronor. Denna nyans är lite varmare och lite mörkare och den passar mig jättebra nu under sommaren (kanske aaaaaningens mörk, men jag gillar den ändå!). Man ska ha i beaktande att dessa smälter också in i hudens ton riktigt fint.

Lavera, Hyaluron Liquid Foundation, Natural Beige, 05, 259 kronor. Detta är den mörkaste av de tre och jag tycker att den drar åt det kalla hållet, snarare än gul/varmt. Men som sagt, den är ju på tok för mörk för mig. Är det någon av läsarna som känner att den skulle passa? Maila mig i så fall så skickar jag över den!

lavera_hyaluron_foundation swatch

Cool Ivory, Warm Nude och Natural Beige.  Laveras foundation passar perfekt för mogen hud och ger huden lyster. Tricket är att inte ta för mycket, och att börja i mitten av ansiktet och jobba sig utåt.

 

Här hittar ni foundations från Lavera >>>