Hur får man solbrännan att inte flaga, utan att stanna länge? Hur behåller man en härlig brun färg ända in i hösten? Och hur behåller man huden mjuk, fuktad och glowig? Här är 5 tips på hur du kan behålla din solbränna länge. 

1. Använd After Sun – förläng brännan

Måste verkligen understryka hur smart det är att återfukta huden massor under tiden som man solar eller är i sommarsol. Om jag har legat i en solstol en dag eller varit ute i solen länge brukar jag alltid smörja in mig efteråt. Jag använder after sun, som ofta innehåller återfuktande aloe vera och andra hudvårdande ingredienser (åtminstone de ekologiska varianterna) och som verkligen är designade att öka på fukthalten i huden. Man undviker att huden blir torr och börjar flaga och istället bibehåller huden sin fukt och hålls mjuk, snygg och solbränd längre!
patyka-after-sun-sorbet-gel-

Patyka, After Sun Sorbet – en kylande och återfuktande after sun som tål att appliceras flera gånger per dag! 

2. Smörj in dig flera gånger på en dag!

Jag brukar inte nöja mig med att smörja in mig en gång per dag. Solen snor så otroligt mycket fukt från huden – alltså tänk efter, den steker ju huden – så ett trick är att smörja in sig flera gånger på en dag. Jag smörjer in mig en första gång redan på eftermiddagen, kanske efter duschen. Sen smörjer jag in mig en gång till innan läggdags – allt för att huden ska få bada i  återfuktande lotion. Under natten sker det mesta av hudens återhämtning och regenerering, så om huden då får hjälp av fuktgivare så minimeras risken för att du ska vanka flagande. Och – det skadar ju inte att smörja in sig även på morgonen – innan du applicerar mer solskydd!

acorelle-beach-oil-karanjaolja-

Acorelle, Beach Oil är en kroppsolja som dels förbereder huden inför solen, men den används också som en after sun och hjälper till att förlänga din solbränna. 

3. Använd milda rengöringar

För att inte skada hudens fuktbarriär, ska du undvika starka rengöringar för huden, typ syntetiska löddrande duschgeléer. De innehåller ofta starka tensider som riskerar att strippa bort hudens eget naturliga fettlager, och då kan hudbarriären skadas = du börjar flaga. Ett sätt att hålla huden superfuktad är att istället rengöra huden med olja när du duschar. Eller smörja in huden med olja innan du går in i duschen och sen använda dig av en mild ekologisk duschtvål.

4. Underhåll brännan med brun utan sol & olja

Om du vill fördjupa färgen och kanske addera lite glow kan du alltid underhålla din bränna med brun utan sol. På så sätt håller du dig brunbränd långt efter att sommaren är över. Och snyggaste glowet får du med hjälp av en växtbaserad kroppsolja som inte bara hjälper till med lyster, utan som också ser till att återfukta huden och hålla den elastisk och mjuk!

zuii-organic-dry-oil-tan-extender-

Zuii Organic, Flora Dry Oil Tan Extender är en kroppsolja som är en sk torrolja, som lämnar huden silkeslen. Hjälper till att förlänga solbrännan – och doftar himla härligt! 

5. Fuska med bronzer

Ett enkelt sätt att hålla brännan vid liv är att fuska med bronzer. Använd den istället för rouge, eller testa countouring. Bronzern kan också användas på dekolletaget, axlar och ben!

estelle-thild-sun-powder-medium-matte-

Estelle & Thild, Healthy Glow Sun Powder – ett solpuder som ger en matt brun färg och som ger dig en härligt solkysst look. 

 

Läs mer: Bästa after sun – mina favoriter. 

Bästa ekologiska after sun

English: I can not stress enough the importance of hydrating the skin after sun exposure. You will keep your skin young, elastic and the sun tan will last so much longer!